FVBK får möta Tierp i kvartsfinal. Bild: Robert Boman
FVBK får möta Tierp i kvartsfinal. Bild: Robert Boman

FVBK valde längre resor i SM-kvarten

Falkenbergs VBK får lägga extra mil i buss då man ställs mot Tierp i SM-kvartsfinalserien. – Vi har respekt för dem, men det kändes som ett klokare val än Habo, sa coachen Patrick Aparicio.

ANNONS
|

Volleyboll: Elitserien

Det blev förlust i sista omgången för FVBK borta mot Habo med 1-3.

– Habo var mer inspirerat i kväll och kämpade väldigt hårt. Genom segern tog de sig upp på femteplatsen, sa Aparicio i mobilen på väg hem.

Efter avslutade grundserie genomfördes valen till kommande SM-kvartsfinaler. Linköping valde som nummer ett i kraft av seriesegrare och tog Södertelge VBK. Tvåan Hylte/Halmstad tog i sin tur Sollentuna.

– Lite intressant, jag trodde nog Hylte skulle välja Habo, sa Aparicio.

"Hade precis förlorat mot dem"

Falkenbergs VBK ställdes inför valet femman Habo, som man förlorat mot två gånger den här säsongen, eller åttan Tierp. Och man valde längre resor.

ANNONS

– Habo ligger betydligt närmare, men vi hade precis förlorat mot dem. Vi har alltid haft respekt för dem. Tierp känns som ett smartare val, men det blir tufft.

Kvartsfinalserien inleds på lördag - på bortaplan.

– Vi kommer åka dagen innan och sova på hotell så vi kommer utvilade till matchen. Visst resan, påverkar men vi hanterar det så bra som vi kan, sa Patrick som längtat efter att slutspelet ska börja.

– Nu börjar den riktiga säsongen och det ser vi fram emot.

Fakta: Så spelas kvartsfinalerna

Linköping–Södertelge

Hylte/Halmstad–Sollentuna

Falkenberg–Tierp

Örkelljunga–Habo

ANNONS