På söndag har Falkenbergs VBK chansen att avgöra semifinalen mot Örkelljunga. Här är från det första mötet då Falkenberg lyckades vinna med 3-1.
På söndag har Falkenbergs VBK chansen att avgöra semifinalen mot Örkelljunga. Här är från det första mötet då Falkenberg lyckades vinna med 3-1. Bild: Robert Boman

FVBK-tränaren hoppfull om ett avgörande idag

I första semifinalmötet med Örkelljunga tog Falkenbergs VBK en övertygande seger. Därmed har man nu två matchbollar – och FVBK-tränaren är hoppfull om att kunna ta tillvara på dem.

ANNONS
|

Segersiffrorna i första matchen skrevs till 3-1 till FVBK:s favör. Tränare Per-Anders Sääf ser flera anledningar till att de kunde säkra hem vinsten.

– Vi har ett brett spel och har spel på tillräckligt många spelare, det blir lättare att spela då helt enkelt. Vi hade även en bra serve mot dem och det vill vi fortsätta med, så det rullar på bra, säger han.

Nu väntar två bortamatcher i Örkelljunga, varav första ska spelas på söndag. Av dem räcker det med en vinst för att ta sig till final.

– Det finns goda möjligheter, vi har en bra känsla.

ANNONS

Per-Anders Sääf fortsätter:

– Vi har haft en vecka att förbereda oss vilket har varit bra. Vi har gjort de förbättringar vi behöver göra, så vi blir bättre från dag till dag.

Spelar bara i en annan hall

Han trycker på att det kommer vara extra viktigt att få igång två specifika spelare.

– Vi jobbar mycket med effektiviteten på Corey Chavers och Faeez Alloush har gjort det bättre och bättre det senaste. Det är de två spelarna som vi måste jobba hårdast med att få i spel.

Att resterande del av semifinalen ska spelas på bortaplan är inget som bekymrar Sääf.

– Det ska inte spela någon större roll då det inte är någon publik. Vi spelar bara i en annan hall.

Är alla spelare tillgängliga?

– Någon enstaka förkylning men annars är det bra.

Så då är känslan bra?

– Ja, det tycker jag.

ANNONS