Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Falkenbergsbild

FVBK spökade igen – nu väntar drömfinal

Falkenbergs VBK är klart för en ny Grand Prix-final. De regerande mästarna sänkte favoriten Linköping i en svängig femtesetare och nu väntar en drömfinal mot Hylte/Halmstad.

Grand Prix-semifinal

Linköping VC-Falkenbergs VBK

2–3 (21-25, 24–26, 25–20, 25–16, 9–15)

 

Falkenberg, som blandat och gett under elitseriespelet, har blivit ett riktigt spöke för titelaspirerande Linköping. Segern, i GP-semifinalen i Fyrishov, Uppsala, var Falkenbergs tredje raka över LVC, som inte förlorat mot något annat lag under säsongen.

Semifinalen började på bästa sätt för hallänningarna som ryckte åt sig en 2–0-ledning.

– I första två seten fungerade vår serve riktigt bra och vi pressar dem hela tiden och kunde vända försvarslägena som vi skapade, berättar Aparicio.

Men sen tog det stopp, bokstavligt talat. Falkenberg blev gång på gång nedblockat av det storvuxna LVC-laget.

 –  I tredje och fjärde set kändes det som att de släppte pressen lite och blev mer konsekventa i deras side-out och anfallsspel. Samtidigt har de ett väldigt stort block och vi åkte ner för många gånger under den perioden. De förtjänade dem två seten.

23–8 stod det i blockpoäng till LVC efter fyra set och i det läget var det nog få i Fyrishov som trodde på halländsk seger.

– Men sen var det plötsligt 0–0 igen och ett set till 15 och det kändes som att de var tvingade att vinna det samtidigt som vi gick tillbaka till det konceptet vi hade från början och samlade all energi och bara släppte ut det. 15–9 i sista set, det var skönt. 

Hur skönt?

– Sååååå jäkla skönt, svarar Aparicio och lägger på ett skönt garv.

Tredje segern mot Linköping, vad är hemligheten?

  Det är ingen hemlighet. Vi kämpar hårt, vi spelar ett bra försvar när vi servar bra och sen kan vi vända bollen och leka lite med deras block. 

I finalen väntar antagonisten Hylte/Halmstad som smidigt avfärdade Örkelljunga med 3-1 (25–20, 19–25, 25-13, 25–19).

–  Hylte/Halmstad är ett fantastiskt bra derby med mycket känslor mellan klubbarna så det hade varit grymt att få spela mot dem och förhoppningsvis plocka fram den energin vi hade i första, andra och femte set, sade Falkenbergstränaren inför den andra semifinalen.

Aparicio som ville framhålla hela laget men var lite extra belåten över sin libero.

– Alla klev fram i olika lägen, men Johan Eriksson var ständigt bra, kämpade hårt och gav mycket energi till sina lagkamrater.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här