Falkenbergs Volleybollklubb, volleyboll, Elitserien
Falkenbergs Volleybollklubb, volleyboll, Elitserien Bild: robert boman 730606

FVBK kraschade i rysare – avgjordes i femte set

Hemmamötet med Uppsala slutade med förlust i femte set. Stress och enkla misstag avgjorde matchen, enligt tränare Per Anders Sääf.

ANNONS
|

Falkenbergslaget gick, enligt Sääf, in i matchen med en enkel taktik. Men den klarade de inte av att följa.

– Det har visat sig att vi har problem med att få upp energin när vi går in i matchen. Då blir det svårt att spela mot ett lag som har bra energi. Matchen tuggar på det här viset och allting blir så svårt. Hela tiden enkla misstag, säger tränaren efter förlusten.

Falkenberg vann första set med 25-23, men förlorade de två efterföljande seten. I fjärde set kom de tillbaka och tog matchen till ett femte avgörande set. Där blev stressnivån för hög.

ANNONS

– I det läget slutar allting att fungera och ingen klarade av att göra någonting. Det är en ohållbar situation med den här stressen de bygger upp, säger Per Anders Sääf.

Hur märks det att stressen tar över?

– De stressar upp varandra. Om vi inte kommunicerar med varandra får vi hela tiden enkla misstag. Och de reagerar inte heller, blir inte arga eller någonting. De är inte kapabla själva att lösa sin egen stress. Det blir en osäkerhet i laget och så fortsätter det.

Hur tar ni er vidare?

– Allt det som vi vill göra, det kan vi göra. Det är lite tråkigt att se att det blir på det här viset. Men det är fullt möjligt att reda ut det. Det är fortfarande början på säsongen så vi ska nog ta oss ur det här också. Men det är mycket besvikna killar, väldigt emotionellt nu. Det kommer behövas stort jobb av hela vår personal för att plocka ihop de här killarna och köra vidare.

Resultaten i seten blev: 25-23, 21-25, 20-25, 25-21, 13-15.

Läs mer: FVBK vann komfortabelt mot Lund i Elitserien

ANNONS