191013 En hög med volleybollar under volleybollmatchen i Elitserien mellan Örkelljunga och Södertelge den 13 oktober 2019 i Örkelljunga. 
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261
191013 En hög med volleybollar under volleybollmatchen i Elitserien mellan Örkelljunga och Södertelge den 13 oktober 2019 i Örkelljunga. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

FVBK förlorade mot Vingåker

Falkenbergs VBK rådde inte på Vingåker. Det blev förlust med 3–2 i set.

ANNONS
|

Vinst senast hemma mot Falköping och nu förlust mot Vingåker.

Falkenbergs VBK gick på en mina på bortaplan, men fick med sig en poäng med hem till Halland. FVBK vann det första setet, men förlorade sedan de två efterföljande.

Bortalaget i Södermanland repade mod och tog matchen till skiljeset. Där var Vingåker starkare och vann med 15–13.

– Vi tar ett steg framåt. Vi tränade jättebra i veckan, men sedan gäller det att föra över det till match och det fattas lite grand. Vi gör lite för många misstag, individuella misstag. Det fattas lite i skärpan, sa FVBK-tränaren P-A Sääf.

ANNONS

Ett fall framåt från mötet Falköping. Sääf tyckte att det fanns en hel del bra saker att ta med sig från Vingåker-matchen.

– I långa sekvenser spelar vi bra. Vi måste komma åt den egna prestationen och ibland regnar det av misstag. Då blir det svårt att laga det, sa Sääf.

Tränarens syn är att det inte var en förlorad match utan mer åt hållet att Falkenberg faktiskt tog en poäng.

– De har många etablerade spelare i förhållande till vad vi har. De är egentligen tippade högre än vad vi är, sa Sääf och fortsätter:

– Det är inte fy skam med en poäng. Det kunde blivit mindre. Någonstans känner man ändå att det var fullt möjligt att ta lite till. Vi kan inte räkna med att gå från en låg nivå till en hög nivå på en eller två matcher. Vi får ta det stegvis.

Efter fyra matcher har FVBK spelat ihop sju poäng i Elitserien. I nästa match ställs Falkenberg mot Uppsala.

ANNONS