Falkenbergs match mot Floby är uppskjuten.
Falkenbergs match mot Floby är uppskjuten. Bild: Robert Boman

FVBK drabbas av uppskjuten match – igen

Falkenbergs volleybollsklubbs hemmamöte med Floby på söndag är uppskjuten efter konstaterad coronasmitta i bortalaget. Det är den femte inställda matchen på kort tid.

ANNONS
|

FVBK:s matcher börjar dugga tätt. Helgen skulle ha bestått av en bortamatch mot Falköping på lördagen och en hemmamatch mot Floby på söndagen. Men Floby har ett konstaterat fall av coronasmitta i truppen och matchen är uppskjuten.

– Det är inte mycket att göra. Det är inget att bråka om, utan vi skjuter på den, säger tränare P-A Sääf.

Helgerna börjar ta slut

Flera andra matcher har skjutits upp sedan säsongen startade. Det började med Falköping och Floby, därefter Hylte/Halmstad och Sollentuna. Söndagens möte med Floby är den femte uppskjutna matchen som ska läggas in i schemat och nu börjar helgerna ta slut.

– Det finns inga passande helger som är spellediga, så jag har frågat om de kan komma mitt i veckan eftersom det inte är så långt att åka.

ANNONS

Sääf är mån om att de uppskjutna matcherna ska planeras in i närtid.

– Det verkar troligt att även fler matcher blir inställda. Det måste finnas marginal, annars kan vi behöva spela två matcher per dag. Nu gäller det att avverka matcher så vi kommer in i slutspelet, säger han.

En annan bredd på träningarna

Men med anledning av den ofrivilliga spelledigheten har laget kunnat träna desto mer. Och träningarna har sett bra ut.

– Vi har två spelare extra nu mot för några veckor sedan och det är inte vilka spelare som helst. Det är två spelare som är väldigt tongivande och ger en annan bredd på träningarna, säger Sääf och fortsätter:

– Men det behövs ett visst antal matcher också. Man måste knåda degen, inte bara ställa in den och så är den färdig. Det ska nog gå bra. Alla är vid gott mod, så det är kul.

Läs mer: Gruvaeus spelar med Falkenbergs VBK säsongen ut

Läs mer: Corey Chavers ska ta nästa steg i karriären – i Falkenbergs VBK

Läs mer: Derbyt uppskjutet – och Richards Lazdins är fast i Lettland

ANNONS