Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Falkenbergs Volleybollklubb värvar Faeez Alloush

Han var med när klubben tog sitt senaste SM-guld. Nu är Faeez Alloush klar för sin andra sejour i Falkenbergs Volleybollklubb.

Under sina två säsonger i Falkenbergs Volleybollklubb blev det både SM-guld och seger i Grand Prix för Faeez Alloush. Nu är det klart att han ännu en gång ska dra på sig FVBK-tröjan.

– Jag ville tillbaka till fin volleyboll med bra träning och bra kultur. Det är en fin stad. Jag har också testat något annat. Nu kändes det rätt att tillbaka till Falkenberg, säger Faeez Alloush.

Faeez Alloush lämnade - blev spelande tränare i Lunds VBK

Han lämnade Falkenbergs Volleybollklubb för två säsonger sedan. Då blev han spelande tränare i Lunds Volleybollklubb.

– Det var tufft. Det var mycket ansvar. Jag hade svårt att fokusera på mitt jobb som tränare och som spelare.

Efter en och en halv säsong bröt han avtalet och bytte till Örkelljunga Volleybollklubb. Men säsongen avbröts hastigt på grund av coronaviruset. Och Skåneklubben ville förlänga med Alloush.

– Det var flera klubbar som var intresserade av mig, däribland Örkelljunga. Jag funderade under sommaren på att förlänga, men sen ändrade jag mig. I Falkenberg har jag jobb och gamla kompisar.

Det är inte bara Falkenbergs Volleybollklubb och staden han återvänder till. Även sin tidigare arbetsgivare, Bendiro, kunde han få samma tjänst som han hade under sin första sejour i klubben. Han ansluter till en ung spelartrupp och känner sig redo att ta sig an en pappa-roll.

– De är starka, har talang och är hungriga att spela. Det pushar mig till att träna hårdare och gå till gymet oftare. Vi kommer att hjälpa varandra, säger Alloush och fortsätter:

– Mitt jobb kommer att vara som en pappa som hjälper till, tipsar och pushar dem när det behövs. Spelar man med bara gamla spelare kan man bli lite lat.

Ser fram emot samarbetet med PA Sääf

Spikern känner tränaren PA Sääf sedan tidigare och är övertygad om att det kommer att bli en bra säsong.

– Han är rak och tydlig vad han tycker om saker. Han är tuff och jobbar alltid för att hjälpa laget att utvecklas. Redan under den första veckan har jag känt att det är sådan träning jag vill ha.

Vad tycker du att ni ska ha för målsättning?

– Jag tror alla i laget vill spela i GP. Första steget är att försöka hitta rätt spel för att vinna så mycket som möjligt fram till GP. Där kan alla vinna mot alla. I slutspelet är det att minst spela semifinal.

Läs mer: Falkenbergs Volleybollklubb värvar in import

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här