Felix Blystad har stått för en succésäsong.
Felix Blystad har stått för en succésäsong. Bild: Robert Boman

Falkenbergs VBK:s Felix Blystad utsedd till årets rookie

Utmärkelsen ”Årets rookie i Elitserien”, utsedd av tränarna, borde vara skäl nog till både ett och två glädjetjut för en 19-åring. I FVBK-talangen Felix Blystads fall är det mest ett för litet plåster på det stora slutspelssåret.
– Hade vi varit klara för semifinal nu hade jag varit jätteglad. Nu är jag inte det.

ANNONS
|

Idrottare hanterar misslyckanden på olika sätt. Felix Blystad valde att slicka såren hemma hos sin mamma i Linköping, och låter trött på rösten när han svarar i telefonen runt elvatiden på torsdagen.

– Jag har ledigt från jobbet och träningarna, så jag åkte hem till mamma i Linköping. Då vet du säkert själv att man är tröttare än vanligt på morgnarna, man gör ju inte så mycket på dagarna när man är hemma, berättar Felix.

I måndags var han med om karriärens största besvikelse hittills, då hans favorittippade Falkenberg föll mot Sollentuna redan i kvartsfinalserien.

– Det är svårt att beskriva, det har väl inte riktigt sjunkit in än. Det tog slut så snabbt, helt plötsligt var vi färdiga. Det var inte riktigt vad vi var inställda på, konstaterar han.

ANNONS

Laddade om redan på bussen hem

Att vara en person som skakar av sig besvikelser snabbt bör vara en fördel inom idrotten och tillsammans med lagkamraten Kasper Benjaminsson gjorde Felix ett försök att ladda redan på bussen hem från uttåget i Stockholm.

– Vi sa ”nu jävlar ska vi in i gymmet direkt när vi kommer hem”. Eftersom bussen var hemma klockan sex på morgonen valde vi att stå över den här gången, men i dag ska jag faktiskt ta mig till gymmet, säger han för att därefter bli lite mer allvarsam:

– Vi ska inte lägga oss på soffan och gråta i alla fall. Nu är det tungt, men när man ser finalerna på en stream lär man bli ruggigt revanschsugen.

”Kluvna känslor” efter utmärkelsen

På det individuella planet finns det absolut ingen anledning till soffgråt, då Felix presterade så pass bra i FVBK-munderingen att han nu utsetts till årets rookie i Elitserien.

– Det är så klart kul, men det blir kluvna känslor nu när det gick som det gick för laget. Det gör att det är svårt att känna sig så glad som man borde. Hade vi varit klara för semifinal nu hade jag varit jätteglad, säger han och utvecklar:

– Jag har fått allt jag kan önska av en debutsäsong – bra möjligheter för träning, inte en enda skada eller sjukdom och väldigt mycket speltid. Det går inte att begära mer.

ANNONS

FVBK bör väl vara rätt sugna på att behålla dig efter den här säsongen?

– Ja, det kan man väl hoppas. Min tanke är att stanna, men vi har inte satt oss ner och pratat om nästa säsong än.

På annat håll blev FVBK-stjärnan Faeez Alloush uttagen i säsongens lag. Precis som för säsongens rookie är det spelarna och tränarna i Elitserien som röstat. Alloush var bäste poängplockare i grundserien på 428 poäng.

LÄS MER:Falkenberg åkte ut redan i kvarten mot Sollentuna

LÄS MER:Falkenbergs VBK inte alls favorit mot Sollentuna

ANNONS