Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: robert boman 730606
Bild: robert boman 730606

Falkenbergs VBK värvar meriterad amerikan

När chansen uppstod så slog FVBK till. Meriterade amerikanen Corey Chavers ansluter till laget i veckan.
– En intressant spelare som är för bra för Sverige egentligen, säger tränare P-A Sääf.

Det har varit kaosartat i Falkenbergs VBK under de senaste månaderna. Flera matcher har ställts in och spelare som har försvunnit.

Serben Igor Subotic lämnade för en dryg månad sedan och i förra veckan kunde HN berätta om att letten Rihards Lazdins sitter fast i Lettland och det är högst osäkert om han överhuvudtaget kommer tillbaka för att spela i FVBK.

– Jag har sagt hela tiden att det här kommer bli ett konstigt år. Men fördelen är att det efter jul skulle gå att hitta en spelare som har kvaliteter som egentligen är för bra för spel i Sverige, säger P-A Sääf.

Och det tror alltså Sääf att han nu har gjort. 23-årige Corey Chavers kommer närmast från universitetsspel i USA. Men förra säsongen spelade han med Verona i italienska Superlega, en av de absolut bästa ligorna i världen.

– Där klarade han kanske inte riktigt av uppgiften, men det var tufft då hans lag inte var speciellt bra heller, säger Sääf.

Vad ska Chavers bidra med?

– Han är väldigt fysiskt kapabel och kommer göra mycket poäng. Vi behöver en spelare som kan hjälpa till med det. Han ska ge oss en stabilitet i anfallet och öppna upp för andra.

Hur lockade ni hit honom?

– Agenterna vet att vi gör ett bra jobb i Falkenberg och kan tänka sig att skicka spelare hit ett halvår som sedan kan leda till ett bättre kontrakt i Europa.

Får spela match direkt mot Sollentuna

Chavers kommer till Sverige på fredag och kastas direkt in i hetluften när Falkenberg gästar serieledande Sollentuna på lördag.

– Jag har varit med om det förut, att spelare hämtas på flygplatsen och spelar direkt. Det brukar gå bra de första dagarna sen kommer det en liten svacka, säger Sääf.

I skrivande stund finns det inget nytt datum för derbyt mot Hylte/Halmstad som skulle ha spelats på Trettondagsafton. Men oavsett när det blir kommer FVBK få klara sig utan Chavers.

– Spelare som kommer in nu får inte spela matcherna som flyttats. Men det handlar ju ändå bara om en transportsträcka till slutspelet, säger Sääf.

Chavers är inte den enda nya spelaren i truppen. Tidigare FVBK-centern Zayed Mahra är också tillbaka i laget efter att ha flyttat tillbaka till staden på grund av distansstudier.

– Nu har vi tre centrar och det ger oss en bättre balans på träningarna och en bredare trupp, avslutar Sääf.

Läs mer: Lazdins fast i Lettland: ”Militär på gatorna”

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här