P-A Sääf och hans mannar fick stanna på hemmaplan i helgen.
P-A Sääf och hans mannar fick stanna på hemmaplan i helgen. Bild: NICLAS JÖNSSON

Falkenbergs VBK:s matcher uppskjutna

I helgen skulle Falkenberg mött Uppsala och Falköping. Men en spelare i FVBK blev sjuk och matcherna sköts upp.

ANNONS
|

De uppskjutna matcherna kan snart staplas på hög.

Förra söndagen skulle Falkenbergs VBK mött Floby. Den sköts på framtiden efter misstänkt coronasmitta i västgötarnas trupp.

Före jul var det tänkt att FVBK skulle spelat mot både Uppsala och Falköping. Men de blir inte av.

En spelare i Hallandslaget insjuknade i fredags efter att ha varit i full träning med laget under veckan.

– Vi fick välja vad vi skulle göra. Men man kan inte åka på match och sedan visar det sig att något är fel, om han har covid eller om det har spridit sig i laget, säger tränare P-A Sääf.

ANNONS

Vem det är låter FVBK-tränaren vara osagt. Falkenberg tror dock inte att spelaren är smittad av coronaviruset, men klubben vågar inte ta några risker.

– Han blev sjuk, fick ont i halsen och feber. Det var på kvällen dagen innan vi skulle åka. Mer vet vi inte. Vad gör man? Hur fort kan vi få ett provsvar? Det går inte få inom rimlig tid, säger Sääf och fortsätter:

– Det var inte mycket att be om. Vi fick ta ett beslut. Alla måste ta ansvar med tanke på hur läget är i dag och då fick vi göra på det här viset.

När de uppskjutna matcherna ska spelas är en senare fråga.

– Man får ta det som det kommer. Det kommer inte att bli några enkla lösningar. Det är som det är. Vi får ta det som det kommer och saxa oss igenom det här. Sedan får någon annan ta beslut hur vi ska spela om inte dagarna räcker till.

ANNONS