Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/36

Falkenbergs VBK förlorade första finalmatchen mot Hylte/Halmstad

Det blev gastkramande.
Men Falkenbergs VBK föll i den första finalmatchen mot Hylte/Halmstad.
– Nu får vi ta dem i två raka istället, säger FVBK:s Edvin Svärd.

SM-final och derby på en och samma gång.

Och Falkenbergs VBK verkade lite taget av stundens allvar i den första finalmatchen mot Hylte/Halmstad.

De två första seten slutade 17–25 till bortalaget i Falkhallen.

– Första två seten är riktigt dåliga. Vi gör inte det lilla extra som behövs i en SM-final, säger FVBK:s Edvin Svärd.

Tränare P-A Sääf tror att den svaga starten berodde på oerfarenhet.

– Det handlar orutin. Man har inte varit med i de här sammanhangen och vet inte vad det innebär att fatta vissa beslut och hålla uppe vissa nivåer. Alla som man ska göra fungerar bara inte. Vi växte med matchen och det är det viktiga, säger Sääf.

FVBK knep set tre med 25–23. Men efter ett jämnt och dramatiskt fjärde set – som svängde gång på annan – lyckades Hylte/Halmstad dra det längsta strået till 26–24 och därmed vinna matchen.

– Rutinen vann i dag. Vi är lite för ovana vid de här sammanhangen och det tar för lång tid för oss att komma in i matchen, Sääf och fortsätter:

– Det ser bra ut för framtiden, men vi måste lära oss fort. Vi har inte massa tid på oss. Det gäller för oss att få ihop det till nästa gång.

Edvin Svärd igen:

– Det är segt att avsluta på det här sättet när vi ändå kommer tillbaka i matchen. Det hade varit skönt att vinna mot dem hemma och sätta lite press. Men vi har bra historik mot dem på bortaplan. Vi har fortfarande alla chanser i världen.

Vad är det ni gör bättre i de två sista seten?

– Vi är bättre defensivt och kan utveckla det till anfall. Det får vi energi av och de tappar huvudet, ungefär som de fick oss till i de två första seten. Det är de små misstagen som fäller oss i slutet, säger Svärd.

Hylte/Halmstad har nu matchboll och kan avgöra SM-finalen på hemmaplan. Nästa finalmatch spelas på torsdag.

– När vi spelar på den nivån vi brukar kunna spela på så matchar vi dem utan problem. Det är bara hoppas att vi kan lära oss av de här fyra seten så att vi kan lägga oss på en högre nivå nästa gång, säger Sääf och fortsätter:

– Allting hänger på hur vi startar nästa match, om vi ska göra det jobbigt för oss då också, eller inte. Kommer vi bli bättre när vi har kniven mot strupen? Vi vet ju inte eftersom vi aldrig har varit i de här situationerna.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här