Falkenbergs Volleybollklubb har förlängt kontraktet med Teodor Nilsson.
Falkenbergs Volleybollklubb har förlängt kontraktet med Teodor Nilsson. Bild: Robert Boman

Falkenbergs VBK förlänger med Teodor Nilsson

Ytterligare en pusselbit är lagd i lagbygget för Falkenbergs Volleybollklubb. Teodor Nilsson har skrivit på ett nytt ettårsavtal.

ANNONS
|

Fjolårets upplaga av Falkenbergs VBK var ungt och spännande. Men coronapandemin gjorde att säsongen fick avbrytas. Men Teodor Nilsson kände att fortsatt spel i Falkenbergs VBK var det enda rätta beslutet för den fortsatta volleybollkarriären.

Teodor Nilsson förlänger med Falkenbergs Volleybollklubb

– Det var inga andra klubbar jag var intresserad av att spela för. Jag känner att det är en bra miljö där jag utvecklas och får alla chanser jag behöver. Jag trivs med PA som tränare. Jag hoppas att han kommer att fortsätta, säger Teodor Nilsson.

Klubben har tappat både Johan Gruvaeus och Daniel Gruveus, två spelare som gjort väldigt stort avtryck och bidragit till klubbens framgång.

ANNONS

– Det är klart att de två drog ett tungt lass. Det blir ett helt nytt lag och vi kommer få spela runt på alla. Att ta in två proffs hade varit det optimala. Men vi får bli bättre helt enkelt.

Hur har tiden sedan coronapandemins utbrott varit?

– Jag kände att vi hade något bra på g. Men nu får man träna ännu hårdare under sommaren och se det som att man får försöka slutföra jobbet nästa säsong. Det är i det man får hitta motivationen i.

Att hans bror, Wille Nilsson lägger ned elitkarriären, är ett besked som var tungt för honom.

– Det är oerhört tråkigt. Han har varit en förebild för mig. Jag hade velat möta honom fler gånger. Men det är bara att acceptera. Han satsar på skolan och får komma och heja istället.

ANNONS