Falkenbergs VBK:s tränare P-A Sääf.
Falkenbergs VBK:s tränare P-A Sääf. Bild: robert boman 730606

Falkenbergs VBK föll mot Sollentuna Volley

Falkenbergs Volleybollklubb ledde efter två set mot redan klara seriesegraren Sollentuna Volley – men tappade de tre avslutande seten.

ANNONS
|

Det började sannerligen bra för Falkenbergs VBK som besegrade seriesuveränen Sollentuna Volley i de inledande två seten med 25–22 och 25–21.

– Vi spelade väldigt fin volleyboll och följde vår matchplan, säger FVBK-tränaren P-A Sääf.

Misstag av P-A Sääf

I tredje setet dök problemen upp. En felaktig uppskrivning från Sääf gjorde att Falkenberg kom av sig.

– Jag råkade byta plats på passare och center och det upptäcktes efter ett tag. Vi tappade lite fart där och hade svårt att hitta tillbaka.

FVBK, anförda av amerikanen Corey Chavers, fann så småningom tillbaka – men aldrig hela vägen till någon setvinst. Sollentuna vann de tre avslutande seten med 25–21, 25–23 och 15–13.

ANNONS

– Vi föll lite på målsnöret. Vi visade verkligen att vi kan slåss mot de bästa lagen i serien, säger Sääf.

Sääf och Falkenberg får ladda om kvickt för under söndagen väntar möte i Falkhallen när Södertelge gästar i grundseriens sista match. Falkenberg behöver två poäng om man vill behålla fjärdeplatsen.

– Södertelge är inte lika bra som Sollentuna men det krävs fortfarande en väldigt stark prestation. Det är bara att ladda om batterierna.

Skulle FVBK sluta fyra innebär det att man möter just Sollentuna i slutspelets kvartsfinal. Lördagens möte lagen emellan gav Sääf bra vibbar.

– Om vi ställs mot Sollentuna tror jag vi har chans att ta oss vidare. Den spelplan vi har passar bra mot dem. Det gäller bara att vi kan vara så konsekventa som möjligt och stå emot när de får igång sitt anfallsspel.

ANNONS