Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bäst när det gäller. Linköping besegrade för andra året Falkenberg i Grand Prix.

Falkenberg missade GP-guldet

Det blev inget femte Grand Prix-guld. …Falkenbergs VBK förlorade finalen i Katrineholm med 13 (2520, 1925, 2225, 1825) mot Linköping, som därmed försvarade titeln från i fjol. – Det känns jäkligt tungt, sa Wilhelm Nilsson.

Halland hade tre chanser att vinna GP-guld 2015, men hoppet stod till slut bara till Falkenberg sedan Hylte/Halmstad förlorat både på herr- och damsidan i semifinal.

FVBK manövrerade ut Örkelljunga i sin semifinal med 3–1 i måndags och var ute efter revansch för finalförlusten mot Linköping i fjol.

Men det gick inte så bra den här gången heller.

Östgötarna var lite starkare inför en fullsatt Duveholmshallen och vann en tämligen jämn och välspelad match.

– Linköping satte en jäkla press på oss med kanonservar och det var just på servarna som de vann den här matchen, tyckte Wilhelm Nilsson.

Wille jagade sin första GP-titel, men trots en bra start och vinst i det första setet tog LVC över kommandot i andra set. Motståndarna anföll brett och FVBK-försvaret hade fullt sjå med att stoppa kantsmasharna, landslagsspelarna Martin Larsson och Fredrik Gustafsson, där den sistnämnde blev poängbäst med 26 pinnar.

– Fredrik var fantastiskt bra. Han har haft det tufft i höst, men brukar lyckas bra i GP-slutspelet, berömde Falkenbergs tränare Patrick Aparicio.

I tredje set gjorde GP-mästarna ett tidigt ryck och tendensen var densamma i fjärde då 33 blev 73. Därefter ökade Linköping bara försprånget och kunde defilera fram mot klara 2518 och klubbens tredje titel i Grand Prix-sammanhang.

Vi spelade stabilt och skapade många lägen, men Linköping var lite tajtare och utnyttjade serven bättre än vad vi gjorde, tyckte Aparicio.

Han fortsatte:

– Jag hade samma känsla som i fjol. Det var jämnt även då och väldigt lite som skiljde.

Nilsson nickade instämmande:

– Det stod och vägde väldigt länge, men Linköping hade lite extra på sin sida. Säsongen är dock lång och det är bara att jobba vidare.

Falkenberg har i stort sett ett helt nytt lag i år och tiden talar för hallänningarna. I våras körde FVBK mer eller mindre över LVC i SM-finalen.

– Ja, vi vet ju hur det gick där och även om Linköping vann GP i år så är det bara halvtid just nu. Vi har gott om tid att bygga upp oss inför slutspelet, sa Aparicio, som för dagen var mest nöjd med Tobias Persson, tio poäng.

– Det här var Tobbes första final och det var en bra match för honom. Han fick inte så jättemycket bollar, men de han fick hanterade han på ett bra sätt.

Tråkigare då för veteranen Johann Andersson, som efter ett kort inhopp i semifinalen slet av hälsenan och tvingades till operation i Halmstad under trettondagen.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här