Philip Pettersson jublar
Philip Pettersson jublar

Falkenberg i GP-final mot Linköping

Falkenbergs VBK är klart för en ny final i Grand Prix-slutspelet efter 3–1 mot Tierp i semifinalen i Duveholmshallen i Katrineholm. I måndagens final väntar Linköping som slog ut Hylte/Halmstad.

ANNONS
|

Volleyboll. – Det blev tufft för oss mot Tierp. De hade värvat in en bulgarisk passare som är bra skolad och levererade på en hög nivå, tycker Falkenbergs tränare Patrick Aparicio.

Jo, Georgi Topalov svarade för en strålande debut i sin nya klubb när han ersatte skadade Brandon Joyner, men i det stora hela orkade inte upplänningarna hela vägen. Det var Falkenberg för starka för.

Men FVBK var illa ute flera gånger i matchen. Bland annat i första set då laget räddade inte mindre än sex setbollar innan Arno Slipac kunde slå in den avgörande bollen fram till 33–31.

I andra gick sedan spelet i stå och Tierp kunde utjämna via 25–21, men i tredje tog Falkenberg tag i taktpinnen och vann det enkelt med 25–15.

ANNONS

Då såg det ut som om FVBK skulle gå mot en klar seger, men Tierp stretade emot och hade ett par, tre bollars ledning genom nästan hela setet. Först vid 19–19 var gulblått i kapp och på slutbollarna visade framför allt Linus Tholse styrka i anfallsspelet och satte de tre sista poängen.

– Det var onödigt dålig servemottagning som gjorde att vi tappade i början av fjärde set och då blev det jobbigt. Men vi har många matchvinnare i laget och Tholse tog tillsammans med Jorfan Varee ett stort ansvar, säger Patrick Aparicio.

I finalen väntar Linköping som slog Hylte/Halmstad i sin semifinal med 3–1.

– Det blir tufft. Linköping har stora spikers och flera landslagsspelare som spelat ihop sig under många år. Vi slog visserligen Linköping ganska enkelt med 3–0 i elitserien i höstas, men så lätt blir det inte den här gången.

Tholse blev poängbäst i Falkenberg med 26 pinnar och följdes av Varee på 19.

ANNONS