Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenberg GP-mästare efter derbyseger

Både Hylte/Halmstad och Falkenberg stod på fem Grand Prix-titlar var inför helgen. Nu kan Falkenberg titulera sig mesta GP-mästare efter en dramatisk femsetare.

Grand Prix-final herrar

Falkenberg        3

Hylte/Halmstad          2

(25-23, 22–25, 21–25, 25–23, 15–10)

 

– Det är ofattbart. Jag tror inte ett fjärdeseedat lag vunnit Grand Prix någonsin. Jag har fortfarande inte landat och kommer nog ha ett leende på bussen hela vägen hem och det kommer vara kvar när jag vaknar i morgon, sade en stolt Falkenbergstränare i Patrick Aparicio. 

Falkenberg, som i lördagens semifinal hade skrällvunnit med 3-2 mot Linköping, tog initiativet direkt i Fyrishovs A-hall och vann första set med 25–23 efter att ha varit i ledning från 5–4. Återigen var det stark servande som visade vägen.

Hylte/Halmstad, som redan vunnit två derbyn i år, var finalfavorit och visade varför i set två och tre. Spikern Viktor Lindberg var i det här läget glödhet och dunkade in poäng efter poäng. Totalt blev det 25 poäng, en färre än lagkamraten Alexandro Luna.  

Vid 9–5 i H/H-favör i fjärde set såg det tungt ut för de blåklädda men Falkenberg skulle komma tillbaka och var i ledning redan vid 13–12. Den släppte man aldrig och setet vanns med 25-23.

Skiljesetet var jämnt och tajt fram till 6–6, därefter ryckte Falkenberg efter bland annat ett tveksamt domslut och en anfallsmiss från Luna. Samtidigt klev Jean Prado Silva fram med flera viktiga poäng och plötsligt var det 13–8, som blev 15–10 och därmed säkrade elitserietrean Falkenbergs VBK sin andra raka GP-titel. 

Silva blev poängbäst med 21 poäng varav två serveess. Det var dock tre ess färre än Fayez Alloush som gjorde 15 poäng totalt.

För Hylte/Halmstad var försluten givetvis en missräkning.

– Det är en enorm besvikelse. Vi satte upp ett mål att ta oss hit och göra upp om guldmedaljen, och vi gjorde allt förutom göra tre bra set. Tyvärr gjorde vi bara två. Falkenberg drog fördel av att vi inte spelade vårt bästa, konstaterar H/H-tränaren Matthew Young.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här