Första finalronden till Linköping

Första slaget i giganternas kamp gick till Linköping. Men FVBK hotade östgötarna hela vägen ut. – Det skulle inte förvåna mig om det här blir en lång matchserie, sa coachen Patrick Aparicio.

ANNONS
|

SM-final 1:5

Sveriges två bästa lag hade en tuff inledande dust som gick till fem set.

– Det var stor volleyboll. Många block och lagen tvingade varandra till misstag. Det blev en lång, tung match med mycket energi och många rafflande bollar, sa Aparicio efter att finalkrig nummer ett var över.

FVBK hamnade i underläge 0-1 i set, där falkenbergskillen Wille Nilsson var kung. Totalt i matchen stod han för 16 poäng!!

– Wille var stor vid nätet, och vi visste att deras båda centrar är disciplinerade och att det är svårt att komma förbi där. Men vi gjorde ett bättre jobb där ju längre matchen led. De hade nio block i första, men bara ett i tredje set.

ANNONS

Patrick Aparico tror sig ha hittat en möjlig svaghet där hos motståndaren.

– Det är något vi hoppas kunna hantera bättre i de matcher som följer.

FVBK vann andra set med 25-21. Det tredje tog Linköping - innan hallänningarna kvitterade igen.

Alloush höll FVBK kvar

I skiljeset fick man dock en jobbig start och 0-4-underläge.

– Vi gick upp till 7-8 och kunde fått 8-8, men i stället blev det 9-7, men vi var där och pressade dem.

I Falkenberg noterade Fayez Alloush för tjusiga 28 poäng.

– Fayez bär ett tungt lass i anfall, men egentligen i alla moment. I mottagning och serve håller han oss kvar i långa perioder.

Trots förlusten är FVBK vid gott mod inför final två på onsdag.

– Det är spännande, som det ska vara i finalen. Vi kämpade och det är något positivt vi ska ta med oss. Vi vet att vi kan spela bättre i Falkhallen. Linköping måste också höja sitt spel om de vill vara med. Det budskapet har vi ändå skickat, sa Patrick Aparicio.

Lite oroväckande för Falkenbergs del är Jean Prado Silvas skada. Brassen tvingades utgå i fjärde set efter att ha landat snett med foten.

– Vi vet inte vad det är än. Vi ska på röntgen i morgon (läs tisdag) för att se om det är något allvarligt.

ANNONS

Matchfakta

Linköping VC-Falkenbergs VBK 3-2

(25–20, 21–25, 25–20, 21–25, 15–11)

FVBK:s poänggörare:

Fayez Alloush 28, Pedro Mendes 14, Daniel Gruvaeus 12, Jean Prado Silva 8, David Åkerman 6, Victor Nielsen 3, Johan Gruvaeus 2, Madison Hayden 2.

ANNONS