En plats i solen - här är Gruvaeus nya liv

Två träningspass om dagen i 27 graders värme. Daniel Gruvaeus trivs nere på Franska rivieran. - Det har blivit mycket träning och det är roligt som fan, säger han.

ANNONS
|

Den förre FVBK-spelaren åkte ner till Cannes den sjunde augusti där han anslutit till klubben AS Cannes Dragons som han skrivit tvåårskontrakt med.

- Det är häftiga grabbar att spela med. De har spelat i Italien och Ryssland, så det är hög nivå på volleybollen. Sen är det fint på rivieran med vädret, god mat och trevligt umgänge, säger Daniel Gruvaeus.

När vi tar ett snack med honom är han precis inne på en bank och för laget väntar ett sammansvetsningsläger i Alperna.

– Vi har inte kommit så långt vad gäller träningsmatcher men säsongen börjar i oktober. Vi ska spela två turneringar. Sen blir det ett möte med Nice också, som inte ligger så långt härifrån.

ANNONS

Rutiner är ett nyckelord i Gruvaeus vardag.

– En vanlig dag börjar klockan nio på gymmet. Det blir två timmar stenhård träning i 27 graders värme. Sedan lunch, vila och sen startar eftermiddagsträningen strax efter tre.

Gruveaus bor på hotell

Förutsättningarna går inte att klaga på.

– Lite så är det. Vi har fantastiska möjligheter i hallen och gymmet är kanon. Här är alla fokuserade att bli bättre. Åldersmässigt är arenan som Falkhallen ungefär, det är inte gammalt, men inte heller splitternytt.

Den första tiden har Daniel Gruvaeus varit inkvarterad på hotell.

– I början av september är det tänkt att jag ska flytta till ett lägenhetshotell vid beachen. Det är en semester-resort och jag har fem minuter till hallen.

Hela laget finns på samma ställe.

– Det är såna möjligheter som klubben har. De flesta är proffs här. Man skeppas runt och blir omhändertagen. Vi har en kille som har familj och de har egen lägenhet inne i stan. De andra fransmännen bor på klubbens boende hela säsongen. Sen flyttar de tillbaka till sina egna lägenheter på sommaren.

Det låter som ett ungkarlshotell?

– Vi delar stället med damlaget. Och jag tror det blir en massa turister också, säger Gruvaeus och berättar att man är mycket noga med restriktioner under coronapandemin.

ANNONS

– Det är mycket folk och turister, men vi kör munskydd och det finns restriktioner i hallen och omklädningsrummet. Det känns som man går igenom en saneringsbox varje gång man kommer in på morgonen. De har stenkoll på grejerna och vi får svara på frågor om hur vi mår hela tiden.

Brorsan Johan Gruveaus är proffs i Finland

Daniel är inte ensam att vara en Gruvaeus ute i Europa. Brorsan Johan åkte helgen efter till Finland.

– Det känns väl som att han har det några grader kallare, säger Daniel och skrattar.

– Samtidigt har han lyxen att ha en svensk tränare (Perra Dahlqvist). Vi har en gammal fransman som pratar franska och italienska. Det är inte mina starka sidor, men han har rätt schysst engelska också så det funkar.

Var det vemodigt att lämna Falkenberg efter alla år i staden och klubben?

– Det tog väl en vecka innan man saknade de där hemma, men det här är ett steg framåt. Man har inte smält det än. Volleybollen är fantastisk här, men man saknar de där hemma.

Har du fått besök än?

– Nej, men jag gissar att det kommer folk när vädret blir dåligt där hemma.

ANNONS