Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FVBK:s match mot Hylte/Halmstad är uppskjuten. Samtidigt är spikern Richards Lazdins fast i Lettland efter julfirande. Bild: Robert Boman
FVBK:s match mot Hylte/Halmstad är uppskjuten. Samtidigt är spikern Richards Lazdins fast i Lettland efter julfirande. Bild: Robert Boman

Derbyt uppskjutet – och Richards Lazdins är fast i Lettland

Tisdagens match mot Hylte/Halmstad är uppskjuten efter coronasmitta i motståndarlaget. Dessutom får Falkenbergs volleybollklubb klara sig utan Richards Lazdins ett tag framöver – som är fast i Lettland.

Innan jul sköts totalt tre av FVBK:s matcher upp. Mötet med Floby flyttades fram efter misstänkt coronafall i motståndarlaget. När sedan FVBK drabbades av sjukdom i truppen fick även matcherna mot både Uppsala och Falköping nya datum.

– Det var ingen corona, men vi kunde inte riskera det. Det gäller att skicka ut rätt signal till andra också, att man visar att man är försiktig, säger tränare P-A Sääf.

Nu var laget redo för spel igen och på tisdagen skulle de ha mött topplaget Hylte/Halmstad hemma i Falkhallen. På måndagen kom beskedet att även denna match skjuts upp efter att Hylte/Halmstad fick tillbaka ett positivt coronatest på en av sina spelare.

– Då var det ingenting att diskutera, tycker vi. Om vi inte lär oss att vara lite försiktiga kan det gå riktigt illa.

Samtidigt har ett annat problem uppstått. Richards Lazdins, som firade jul hemma i Lettland, kan inte komma hem och lagkamraterna får klara sig utan spikern.

– De har militären på gatorna så han kan inte ta sig till Sverige, och det går inte att ta sig genom Polen eller Litauen heller. Vi får se när vi kan få in honom igen. Vi får lösa det på bästa sätt.

FVBK har tränat hårdare

Falkenbergs spelledighet blir, i och med det uppskjutna mötet med Hylte/Halmstad, därmed ännu längre. Nästa drabbning blir den 16 januari mot Sollentuna – en hel månad efter senaste matchen. Samtidigt har de resterande i laget tränat desto hårdare. Uppehållet har inneburit 30 procents längre träningar och i coronatider har de dessutom fördelen att ha Falkhallen helt för sig själva.

– Att ha en sådan hall helt för sig själv... Det är inte många som har det vanligtvis.

Tror ni att ni hinner få hem Lazdins till nästa match nu?

– Vi får se vad som händer där, men jag har svårt att tro det. De är rätt hårda i Lettland. Han kan nog bli kvar där månaden ut.

Den längre ledigheten har varit nyttig för laget och de har både kunnat vila ordentligt och rensa tankarna. Nu ställs de inför en period mer desto fler matcher på kortare tid i stället.

– I och med att vi inte spelar GP kunde vi lägga in matcher där i stället. På något vis kommer det att reda sig. Men vi ville lägga in de här matcherna så tidigt som möjligt för det finns risk att fler matcher ställs in. Man kan inte räkna med att alla lag i Elitserien inte får något problem, säger Sääf.

Något nytt datum för matchen mot Hylte/Halmstad är ännu inte spikat.

– Vi försöker slänga in den matchen så fort vi bara kan, för att det inte ska köra ihop sig på slutet. I april när det ska vara slutspel är det bra om vi inte har stökat till det för mycket.

Läs mer: Falkenbergs VBK:s matcher uppskjutna

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här