Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lucas Gustavsson och hans lagkompisar kommer spela inför tomma läktare.

Derbymatch spelas utan läktarpublik

Falkenbergs VBK kommer spela kvartsfinalen mot Hylte/Halmstad inför tomma läktare.

Nästa onsdag möter Falkenberg Hylte/Halmstad i kvartsfinal i Falkhallen. Det var från början tänkt att vara en publikmatch där sponsorer går in och betalar entréavgiften. Men nu har klubben beslutat att det blir match med tomma läktare. Detta med anledningen av regeringens beslut att förbjuda evenemang med fler än 500 personer.

- Den publikmatchens intäkter står sig någonstans 10-15 procent av vår totala omsättning på ett år. 10 är det i alla fall och då tar jag inte i, säger Lars-Erik Andersson, ordförande i FVBK.

Respons bland sponsorer

Föreningen vädjar dock till sina sponsorer att fullfölja sina ingångna avtal baserat på snittet för de senaste tre publikmatcherna vilket blir 915 åskådare (868 st. 2017, 989 st. 2018 och 888 st. 2019).

- Där har responsen varit väldigt positivt. Sponsorerna är med på banan och de har väldigt stor förståelse, mer än jag hade förväntat mig faktiskt, säger Lars-Erik och fortsätter:

- Sen kiosk kommer ju inte finnas och där tappar vi intäkter hur vi än gör. Och det måste jag lägga till, det är synd att folk inte får komma och titta på denna fina match. Vi hade även bjudit in till en sponsorträff, men den måste vi ställa in. Det brukar komma mellan 40 och 50 där, sen kan man kanske få återkomma till sponsorträffen och ha den senare. Vi måste ju följa utvecklingen kring viruset.

Även HK Varbergs match mot RIK påverkas. Den skulle ha spelats i Scandinavium men är nu flyttad till Aranäshallen och matchen kommer också spelas helt utan publik. Frillesås match på söndag mot Falu blir också publiklös.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här