Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

August Borna har gjort en fin första säsong i FVBK. Bild: Robert Boman

Borna blev "Årets rookie"

August Borna gör sin första säsong i Falkenberg och har nu utsetts till Årets rookie på herrsidan.

Volleyboll: Elitserien

Med 309 poäng i grundserien slutade 19-åringen tia i poängligan, och i gårdagens tredje kvartsfinal mot Södertelge ledde han sitt blåklädda lag till semifinalspel med sina 18 poäng, flest av alla spelare på planen. Men för Borna var det allt annat än självklart att vistelsen i Falkenberg skulle bli en sådan succé.

– Helt klart roligt att få ett erkännande på att all tid man lägger ner ger resultat. Det är ett kvitto på att det går bra, sade August Borna när han fick veta att han vunnit utmärkelsen.
– Jag kom till Falkenberg med förhoppningen om att få lite speltid och med målet att göra det så bra som möjligt när jag fick chansen, men jag har fått betydligt större förtroende än vad jag förväntade mig, säger han i ett pressmeddelande.

Borna påstår ödmjukt att hans framgång är en produkt av det lag och den miljö han spelar i. Samtidigt är han tillsammans med två andra Falkenbergsspelare uttagen som en av 24 individer i herrlandslagets bruttotrupp. Borna har med andra ord gjort sig ett namn i år, och tillåter sig med rätta att sikta högt framöver.
– Jag vill slå mig in landslaget – det är ett mål på både kort och lång sikt. Sedan tycker jag att det vore roligt att spela professionellt i utlandet, men det är ju ett stort steg.

Noterbart är att det här är andra året i följd som en FVBK-spelare utses till Årets rookie. Förra året röstade elitserietränarna fram Bornas lagkamrat Victor Nielsen, passare, till utmärkelsen.

Läs mer om volleyboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här