Arg tränare satte fart på laget

När Hylte/Halmstad vilar sig i form till SM-semifinalen så kämpade motståndaren Falkenberg sig fram. Och tränaren Patrick Aparicio var arg!

ANNONS
|

Volleyboll: SM-kvart 4:5

Då var det klart. Den långa resan till Tierp var inte förgäves. Falkenberg är i SM-semifinal mot Hylte/Halmstad. – Det var bra att Tierp pressade oss. Nu är vi förberedda, säger tränaren Patrick Aparicio efter 3-1 i set (25-14, 20-25, 25-20, 25-21) mot Tiperp och 3-1 i matcher

I fjärde set ledde Falkenberg med 20–14 och såg ut att gå mot en enkel matchvinst. Men så vaknade Tierp till och reducerade och reducerade. Plötsligt stod det 19–20 och det var nerver igen.

– De fick till flera bra servar där, framförallt floatservar. Och vi hade en uppställning med Edwin Svärd och Daniel Gruvaeus som fick ta emot dem. Det var en tuff uppställning, sa Patrick Aparicio.

ANNONS

Var du orolig?

– Man vet hur snabbt det kan gå i volleyboll. Jag gjorde tidiga timeouts för att bryta deras momentum. Jag tycker också det kan vara bra för våra unga spelare att få känna på den här pressen.

Men två raka anfallspoäng av Daniel Gruvaeus gjorde ställningen 22–19 och FVBK fick lite andrum och kunde gå ifrån till 25–21 när Daniel Gruvaeus slog in matchbollen.

– Daniel gjorde en bra attackmatch. Han fick göra många servemottagningar och då blir det svårare att anfalla, men han är en naturlig attackspelare.

I första set var det inget snack om saken. Falkenberg startade ursinnigt.

– Vår taktik fungerade och vi servade bra. Men tyvärr hamnade det setet i huvudet på spelarna i andra och då var vi inte tillräckligt bra.

I paus fick spelarna också veta vad Patrick tyckte.

– Jag gav dem några målande ord i omklädningsrummet. Jag var rak och kanske lite mer högljudd än annars och hade kanske lite mer rött ansikte, sa Patrick.

Det gav resultat. Tredje set gick av bara farten och nu är semifinalen i hamn.

– Tierp har gjort ett bra jobb mot oss. Deras spel har utvecklat sig sedan i jul. Nu vet vi vad som väntar och kan också spela underdog-rollen mot Hylte/Halmstad. Det passar oss.

ANNONS
ANNONS