Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu går teknikåkarna, bland dem slalomguldmedaljörerna Frida Hansdotter och André Myhrer in i alpina VM i Åre. Arkivbild.

VM-veckan med svenska medaljchanser

Efter en vecka av störtlopp, super-G och kombination är det dags för teknikåkarna på alpina VM i Åre. Här är några av höjdpunkterna att se fram emot.

I dag 16.00:

Lagtävlingen, där Sverige på VM-nivå inte missat medalj sedan 2005. André Myhrer, Mattias Hargin, Frida Hansdotter och Anna Swenn-Larsson ska försöka ta revansch för besvikelsen från OS i fjol, då det tog tvärstopp redan i kvartsfinalen. Men seedningen gör att det kan bli Österrike redan i kvartsfinalen.

Torsdag 10.00/13.30:

Damernas storslalom, där amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin gör comeback i VM efter super-G-segern i förra veckan. Shiffrin stod över kombinationen trots en jättechans till nytt guld, men har tungt favoritskap på sig i både storslalom och slalom. Bland de främsta konkurrenterna finns slovakiskan Petra Vlhova. Men kanske Frida Hansdotter, Sara Hector eller någon av de andra svenskorna ordna en liten skräll?

Fredag 10.00/13.00:

Herrarnas storslalom. Giganten på herrsidan, österrikaren Marcel Hirscher, hade varit medaljkandidat i både super-G och kombination, men satsar enbart på teknikgrenarna den här gången. En annan medaljkandidat är norrmannen Henrik Kristoffersen. För svensk del är den stora frågan hur Matts Olsson mår efter hjärnskakningen nyligen som höll honom borta från träning i nästan två veckor.

Lördag 11.00/14.30:

Damernas slalom. Okej, Mikaela Shiffrin har vunnit nästan allt i vinter. Men Frida Hansdotter är regerande olympisk mästare. Även här är Petra Vlhova en klar medaljkandidat, även schweiziskan Wendy Holdener – som tog kombinationsguldet – lär vara sugen på en pallpats. Och så får vi förstås inte glömma Anna Swenn-Larsson, som var på pallen i sista slalomen inför VM.

Söndag 11.00/14.30:

Herrarnas slalom. Marcel Hirscher mot Henrik Kristoffersen? Inte om OS-guldvinnaren André Myhrer får bestämma. Myhrer har ingen supersäsong bakom sig, men har allt att vinna i sin sannolikt sista mästerskapsstart. Håll koll även på bland andra fransmannen Clément Noël och schweizaren Daniel Yule.