Hanna Öberg är laddad inför VM-premiären.
Hanna Öberg är laddad inför VM-premiären.

VM-premiär i Östersund – medaljchans direkt

Det svenska skidskyttelandslaget har skjutit in sig på vallen i Östersund i flera år. Nu är höjdpunkten som de väntat på äntligen här: VM på hemmaplan.

ANNONS
|

VM rivstartar med en svensk medaljchans direkt: mixedstafett inför hemmapubliken i Östersund.

- Jag är verkligen glad att det ska dra i gång nu. Klart att det är lite nervositet med, men det är mest positiva känslor, säger Hanna Öberg som kör andrasträckan för Sverige.

"Bra förberedelser"

Linn Persson inleder och Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson kör de avslutande sträckorna.

ANNONS

- Jag tycker att mixedstafett är en väldigt rolig tävling att starta mästerskapet med. Men det är en tuff tävling, det är många bra nationer som får ihop bra lag. Jag hoppas att vi kan vara med och slåss i toppen, sedan skulle jag ändå säga att vi är lite av en outsider för att ta medalj, säger Öberg.

TT: Hur säker är du på din form?

- Jag har gjort väldigt bra förberedelser, men sedan är det klart att det alltid finns en liten osäkerhet om hur bra den verkligen är. Men jag är ändå trygg i var jag står formmässigt.

Den här säsongen skiljer sig betydligt mot förra årets uppladdning inför OS, i positiv mening. Då hade hon knappt tävlat på grund av sjukdomar – i år har hon tre pallplatser från världscupen med sig i uppladdningen.

ANNONS

- Klart att det är kul att fått ha varit med. Jag skulle säga att jag är i fas och att det hittills har gått som jag har velat, jag har varit på en bättre nivå än tidigare.

Blygsamt medaljmål

På OS blev det fyra medaljer för det svenska succélaget. Men inför VM på hemmaplan är målet blygsamt: En medalj. Stafetterna är lagets största chans enligt förbundskapten Wolfgang Pichler.

- Vi har fyra stafetter på VM och det är där vi verkligen hoppas kunna vara med och kämpa om topp tre-placeringarna, säger Pichler.

TT

ANNONS