Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Efter Ola Toivonens mål mot Tyskland räcker det med en uddamålsseger mot Mexiko.

Vinst mot Mexiko tar Sverige vidare i VM

Sverige var på väg mot en poäng mot Tyskland men åkte på en blytung förlust i slutminuten. Men vägen till åttondelsfinalen ligger fortfarande öppen. Vinst mot Mexiko och Sverige är vidare.

En blytung förlust mot Tyskland i sista minuten gör vägen till VM-åttondelsfinal betydligt krokigare för det svenska landslaget som vid 1–1 mot Tyskland hade kunnat spela oavgjort mot Mexiko för att säkra avancemang.

Nu krävs en svensk seger mot mexikanarna, om inte Sydkorea skräller mot Tyskland.

Men eftersom Sverige gjorde mål mot Tyskland räcker det med en uddamålsseger mot Mexiko för att gå vidare till åttondelsfinalen.

- Hade man sagt det innan VM så hade vi varit väldigt nöjda med det utgångsläget, så det är bara att köra på, säger Ola Toivonen.

1–0, 2–1 eller 5–4 – hur segern ser ut spelar ingen roll. Sverige kommer i alla lägen gå vidare med en bättre målskillnad, eller fler antal gjorda mål i inbördes möten.

- Att slå Mexiko är det enda som finns i våra huvuden. Det finns inget annat, säger Emil Forsberg.

Om Sverige slår Mexiko med 1–0 och Tyskland slår Sydkorea med 1–0 hamnar alla tre lagen på sex poäng och 3–2 i målskillnad. Då faller Mexiko bort på färre antal gjorda mål i inbördes möten. Sedan blir det en svensk-tysk varnings- och utvisningskamp om vem som vinner gruppen.