Vinberg tappade poäng trots stort övertag

0–1 blev 2–1 – ändå räckte det inte för att Vinbergs IF skulle ta full pott mot Hestrafors. – Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchen, tyvärr satte vi inte våra chanser, menade Vinbergs tränare Peter Berta efter 2–2 på Vinåvallen.

|

Det spelades stundtals härlig fotboll på Vinåvallen i lördags – och det var hemmalaget som hela tiden höll i taktpinnen.

– Tycker vi spelade bättre och skapade fler chanser än mot Frölunda senast. Så sett är jag nöjd, men försvarsmässigt borde vi varit mer fokuserade.

Hestrafors, med tre raka segrar bakom sig, är ett lurigt lag med bra målvakt och försvar samtidigt som man har två giftiga anfallare framåt.

– Det är ett svårspelat lag, men jag tycker ändå vi skapade tillräckligt för att vinna matchen.

Men västgötarna låg lågt med laget och kontrade giftigt hela matchen.

– Vi vann lite turligt mot dem i våras (3–2) och var förberedda på hur de spelade.

Det var mitt i en Vinbergs-forcering som Hestrafors sparkade långt och fick 0–1 mitt i första halvleken.

Två minuter senare kvitterade Muje Kastrati och bara sex minuter in i andra halvleken såg Simon Andersson till att det blev hemmaledning.

Därefter trodde nog de flesta runt Vinåvallen på tre poäng.

Men Hestrafors bästa spelare, Andreas Wahlström, lyckades kvittera efter 55 minuters spel.

Trots en lång Vinbergsforcering lyckades man inte peta in ett segermål.