Michael Svenssons Vinberg förlorade klart borta mot Eslöv.
Michael Svenssons Vinberg förlorade klart borta mot Eslöv. Bild: Robert Boman

Vinberg föll klart borta mot Eslöv

Vinberg hade inte mycket att sätta emot ett revanschsuget Eslöv.
– Riktigt dålig insats. Vi kom inte ur startblocken, sa Vinberg-tränaren Michael Svensson.

ANNONS
|

Eslöv förlorade med hela 0-6 i sin senaste match och det var därför ett lag med stor revanschlusta som tog sig an Vinberg. Ett Vinberg som inte alls kom upp i nivå när Eslöv vann med 4-1 (1-0).

– Vi visste att det skulle bli någon sorts reaktion efter deras 0-6 och det föll väl ut för deras del, sa Michael Svensson efteråt.

Eslöv fick två straffar för att gå fram till 2-0 - en straff i vardera halvlek.

– Den första är solklar. Den andra kan diskuteras - det är inte straff enligt oss. Vår spelare håller ut armen och stoppar upp deras spelare, men han står upp och får ändå komma till avslut.

ANNONS

Hemmalaget kunde sedan springa in med både trean och fyran och då var det förstås avgjort med besked. Vinberg fick in ett tröstmål på stopptid men det var mest av akademisk betydelse.

– Det är svårt att sätta fingret på vad som gick snett. Men de var heta och störde oss och vi fick inte alls igång vårt anfallsspel. Vi skapar några halvchanser men de försvarar sig bra, sa Michael Svensson.

Vinberg spelar härnäst mot IFK Malmö den 29 augusti. Michael Svensson hoppas ha alla sina spelare tillbaka och friska till nästa vecka.

– Vi ska ha ett konstruktivt samtal om den här matchen och gå vidare därifrån. Vi får plocka fram det som vi gjort bra i tidigare matcher.

ANNONS