Johan Esplund inledde målskyttet i World Cup-finalen. Arkivbild.

Villa vann World Cup för första gången

|

Villa Lidköping besegrade hemmalaget Sandviken med 4–1 i finalen av World Cup-bandyn. Det var västgötarnas första seger någonsin i den klassiska försäsongsturneringen.

Johan Esplund gav Villa ledningen i första halvlek. Johan Löfstedt ökade på till 2–0 efter paus och när David Karlsson spädde på till 3–0 med åtta minuter kvar var segern i praktiken klar.

- Fantastiskt skönt. Jag är så jävla glad att vi vinner. Det kändes som att vi var lite starkare och jag tror att de (Sandviken) led av spelprogrammet, säger nyförvärvet Löfstedt till Bandypuls.

Villa fick en förhållandevis enkel resa (8–3) i söndagsförmiddagens semifinal mot Start, medan Sandviken fick slita hårdare för 3–2-segern mot Neftjanik. Saik, som vann turneringen i fjol, fick sedan en och en halv timmes kortare vila än Villa inför finalen.