Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny bindel. Drottkaptenen Jesper Adolfsson kände i går på hur regnbågsbindeln satt på armen. Snart kommer han bära den i matchsammanhang.

”Vill visa mitt stöd”

Regnbågsbindeln har väckt stor uppmärksamhet i handbollsvärlden. Nu hakar Drotts Jesper Adolfsson, 27, på initiativet. – Jag vill visa mitt stöd, säger lagkaptenen.

Upphovsmakaren till regnbågsbindeln är IFK Kristianstads lagkapten Johan Jepson. Initiativet har fått enormt genomslag, inte minst sedan den svenske landslagskaptenen tillika försvarsgeneralen Tobias Karlsson nekats att använda bindeln i Europamästerskapet av det Internationella Handbollsförbundet.

– Jag är inte så insatt i vad de (IHF) grundade sitt beslut i men spontant känns det märkligt eftersom det handlar om allas lika värde, kommenterar Jesper Adolfsson.

I Sverige finns emellertid inget sådant förbud och i bortamatchen mot just IFK Kristianstad, den 8 februari, planerar Drottkaptenen att visa sitt stöd.

– Det kändes som ett bra tillfälle i och med att det är mot Kristianstad och att Johan missar den matchen.

Johan Jepson själv välkomnar Adolfssons beslut.

– Vad trevligt! Jag vet att Robert Månsson i Malmö har använt bindeln flitigt, men annars vet jag inte så många. När jag har delat ut bindlarna så har jag varit tydlig med att alla gör som de vill, men visst är det trevligt om alla bär dem, säger Jepson till HP-sporten.

Att Jepson missar matchen mot Drott beror på att han samma kväll kommer befinna sig på QX Gaygala där han, tillsammans med Malena Erman och Zara Larsson, är nominerad till Årets Hetero.

– För mig var det ett enkelt beslut. Jag brukar inte springa på galor och kände väl tidigt att jag var intresserad, för jag lär väl inte bli inbjuden fler gånger.

Jesper Adolfsson:

– Kristianstad har ju en otroligt bred trupp så det påverkar nog inte dem supermycket. Det är bra att han åker dit och deltar i något som har en större betydelse än en enskild handbollsmatch, anser Jesper som inte utesluter att den färgglada bindeln åker på vid fler tillfällen, kanske redan till hemmamatchen mot Redbergslid den 4 februari.

– Det känns bra att bidra till det Johan har startat. Det har fått otroligt mycket uppmärksamhet och han ska ha all cred. Jag tycker att handbollen överlag är duktiga på att bidra till samhället. Jag vet att HK Varberg har dragit in till Barncancerfonden och Aranäs till Rosa bandet, om jag minns rätt, avslutar Drottkaptenen.

Lär mer om Falkenbergs FF här