Colorados Carl Söderberg firar målet som kom i matchens slutminut.

Viktigt Söderberg–mål – 63:e nollan för Henke

Genom ett mål med armen förlängde Carl Söderberg matchen mot Detroit till sudden death. Där vann hans Colorado med 4–3. Henrik Lundqvist höll karriärens 63:e nolla i New York Rangers 3–0-seger mot Ottawa.

|

Nathan MacKinnon sköt ett slagskott på mål med 46 sekunder kvar på matchklockan. Pucken tog i armen på Söderberg, som skymde Detroits målvakt Jimmy Howard, och gick in i mål.

- Jag försökte få tag på pucken. Det var många kroppar och klubbor framför mig och jag försökte se den, säger Howard efter matchen.

Publiken tystnade när förlängningen var ett faktum. Colorado hade då hämtat upp ett 3–1 underläge efter att laget gjort två mål i den tredje perioden.

Bäst i matchen

I förlängningen var det MacKinnon som var framme igen. Han satte punkt för matchen när han i en kontring överlistade Howard. Gabriel Landeskog noterades för assist.

Jonathan Bernier i Colorado-målet gjorde 21 räddningar, Jimmy Howard 33.

New York Rangers Henrik Lundqvist gjorde 20 räddningar och höll nollan i matchen mot Ottawa som slutade 3–0 till hemmalaget. Det var Lundqvists andra nolla den här säsongen och den 63:e i hans NHL-karriär. Han utsågs till en av matchens bästa spelare av nhl.com.

"Mycket bra jobb"

- Nyckeln i kväll var vårt spel i numerärt underläge. Vi pratade om det innan. Jag tycker att vi har gjort ett mycket bra jobb de senaste veckorna och i kväll var vi fokuserade och bestämda på att sätta stopp i numerärt underläge, säger en nöjd Lundqvist efter matchen, till nhl.com.

Kevin Hayes, Michael Grabner och Mika Zibanejad stod för Rangers mål. Zibanejads mål kom i matchens slutminuter i öppen kasse, och var hans 10e för säsongen.

Jesper Fast noterades för en assist till Hayes mål.

William Karlsson gjorde två mål när hans Las Vegas besegrade Los Angeles med 4–2. Han var snabbt framme och satte 1–0 innan det ens hade gått en minut av matchen. Hans andra mål kom också i den första perioden och innebar en 3–0-ledning för ligans yngsta lag.

Karlsson, som har gjort nio mål hittills den här säsongen, utsågs till en av matchens bästa spelare.