Så ska ett segerleende se ut. Örebros Aaron Palushaj har just skickat in pucken som gav 3–2 borta mot Malmö.

Viktiga poäng när Örebro vände och vann

Marcus Sylvegårds två månader långa måltorka i SHL-hockeyn bröts hemma mot Örebro. Inte otippat. Det är klubben han lättast får utdelning mot. Men några poäng till Malmö gav det inte.

|

Örebro fajtas för att undvika direktkval och för att nå en åttondelsfinalplats medan Malmö strävar efter att befästa sin position som ett slutspelslag.

Vinnaren på lördagseftermiddagen hette Örebro som via 3–2 tog tre mycket viktiga poäng.

- Vi har pratat mycket om att spela för att våga vinna och jag tycker att vi har gjort det i de senaste matcherna, säger Örebros tränare Niklas Eriksson till C More.

Tidigt hemmamål

Malmö tryckte på rejält i det numerära överläget i matchinledningen och Marcus Sylvegård skickade in öppningsmålet efter 5.31 minuter. Det var hans sjunde mål för säsongen – och det tredje mot just Örebro. Dessutom hans första i SHL sedan i november.

Klart att Sylvegård firade – och han fick god assistans av medspelare och publik.

- Extremt skönt. Jag vet att jag haft några chanser men det har inte gått min väg. Man får självförtroende av att göra mål, säger Sylvegård till C More.

Det sägs ju att ett lag aldrig är så sårbart som direkt efter ett mål. Sant eller inte, Malmö gick bort sig direkt i det defensiva arbetet. Bara 19 sekunder efter Sylvegårds fullträff skickade Shane Harper, han som precis suttit utvisad, in kvitteringen för Örebro.

Palushaj matchvinnare

Lagkaptenen Fredrik Händemark jobbade från nära håll in 2–1 med dryga två minuter kvar av perioden. Men den ledningen kunde Malmö inte förvalta. I stället vände Örebro matchen i slutet av den andra perioden. Inom mindre än två spelminuter skickade Gustav Backström och Aaron Palushaj in puckarna till 3–2 i Malmö arena.

- Vi gör en bra match på det stora hela och borde ha avgjort den i andra. Nu gör vi inte det och det blir spännande in i det sista, säger tränaren Niklas Eriksson.