Samuel Nnamani avgjorde för AFC Eskilstuna.
Samuel Nnamani avgjorde för AFC Eskilstuna. Bild: Jessica Gow/TT

Viktig trepoängare för AFC i bottenmötet

Gif Sundsvall hade flest heta målchanser. Men det var bara AFC Eskilstuna som hittade rätt. Samuel Nnamanis 1–0 gav tre poäng och gör att det hårdnar i den allsvenska bottenstriden.

Den enda fullträffen på Tunavallen kom i 68:e minuten. Dzenis Kozica forsade fram på högerkanten och spelade in till Nnamani, som distinkt klippte in sitt sjunde mål för säsongen.

Med två matcher kvar lever hoppet om förnyat allsvenskt kontrakt i allra högsta grad för Eskilstunaklubben, som lämnar jumboplatsen tack vare första segern sedan Saulius Sirmelis tog över som tränare i september.

– Vi måste bara fajtas som i dag, det finns inget annat. Vi måste ge mer än hundra procent och förhoppningsvis hänger vi kvar, säger Nnamani till C More.

Stolpträff

Gif Sundsvall har haft en bra period sedan Tony Gustavsson tog över laget, men efter sju poäng på de tre senaste matcherna blev medelpadingarna nollade nu. Efteråt hade Gustavsson anledning att gräma sig över flera avgörande lägen – som till exempel David Batanero stolpträff, en misstänkt straffsituation och Marc Mas Costas vassa kvitteringschans i 90:e minuten.

Förlusten, i det som verkligen var en "sexpoängsmatch", sved rejält för Gif-tränaren.

– En stor besvikelse, säger Gustavsson till C More.

– Det känns bara så jävla försmädligt och jobbigt att inte kunna bjuda på en trepoängare till våra supportrar som åker land och rike runt för att stötta oss.

Skiljer en poäng

Tony Gustavsson hade önskat vassare effektivitet framåt och konstaterade att AFC-målvakten Ihor Levtjenko räddade segern åt hemmalaget med sin räddning på Mas Costas skott i slutet.

Nu stannar Gif Sundsvall kvar på kvalplatsen med 20 poäng, samtidigt som AFC och Falkenberg (som möter AIK på söndag) flåsar i nacken och bara är en poäng bakom på nedflyttningsplatserna.