Alex DeBrincat, Brendan Perlini och Dylan Strome firar Chicagos sista mål i matchen mot Toronto.

Viktig seger för jagande Chicago

När Toronto tog emot Chicago i NHL-ishockeyn blev det en match med två ansikten. När röken lagt sig stod Chicago som segrare med 5–4.

|

Chicago inledde strålande offensivt och hade 4–0 innan den första perioden var över. Hemmapubliken buade ut sina idoler, som gjorde en blek insats. Det skadedrabbade laget – Kasperi Kapanen tvingades avstå i sviterna av en hjärnskakning och blev den senaste i raden av Toronto-spelare på skadelistan – missade flera passningar och tappade pucken titt som tätt.

Lagets danske målvakt Frederik Andersen plockades av isen till andra perioden, men i stället för en reducering kunde Chicago utöka ledningen till 5–0. Först då vaknade Toronto, och med halvannan minut kvar av perioden gjorde Andreas Johnsson viktiga 1–5.

I tredje perioden låg hemmalaget på för ytterligare reduceringar, och de trillade in en efter en. Publikens burop förbyttes i påeldande rop och när inbytte målvakten Garret Sparks plockades ut prickade John Tavares in 4–5 i det numerära överläget. Men närmare än så kom inte Toronto.

- Vi kan vara glada över första och andra perioden, men inte riktigt över tredje, säger Chicago-tränaren Jeremy Colliton till journalister efter matchen.

- Vi släppte lite för många chanser, men fick med oss två poäng och det är det viktigaste.

Trots förlusten har Toronto fortfarande ett grepp om en plats i Stanley Cup-slutspelet. Det har däremot inte Chicago, som är ett av fyra lag som jagar Dallas och Arizona, som nu har wildcard-platserna i Western conference.

Om Chicago ska nå slutspel bör den fyra matcher långa segersviten antagligen även sträcka sig över de kommande matcherna mot Colorado och Arizona.

- Vi är med i jakten så vi måste gå vidare och kämpa på, säger Chicagos Brendan Perlini.