Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Mora vann på bortaplan, mot Brynäs. Arkivbild.

Viktig bortaseger för Mora

Mora har haft stora problem på bortaplan men nu kanske trenden har vänt. Segern mot Brynäs (4–1) tog Dalalaget upp över kvalstrecket.

Mora går just nu en tuff strid med Örebro och Timrå om att slippa kvala sig kvar i SHL. Och för Mora finns en klar förbättringspotential när det gäller poängplockandet på bortaplan.

Dalalaget har vunnit endast fem av totalt 18 spelade bortamatcher. Segern mot Brynäs var minst sagt nödvändig efter den blytunga 1–5-förlusten mot Malmö borta i lördags, där Mora hade 1– 1 länge men klappade ihop fullständigt i tredje perioden.

- Det var likadant på bortaplan förra året. Vi spelar lite för omständligt borta, måste spela mer enkelt. Vi spelar jäkligt disciplinerat i dag däremot, håller dem på utsidan och följer vår gameplan. Vi är värda segern för det här var en riktigt bra bortamatch, summerar Alexander Hilmerson.

Men tisdagskvällens seger i Gävle satt hårt inne.

Mora ledde med 2–1 när Brynäs fick ett powerplay i slutet av matchen och sånär jobbade sig till en kvittering. Men med bara tre minuter och tre sekunder kvar av ordinarie tid kom ögonblicket Mora så väl behövde.

Brynäs 17-årige backtalang Victor Söderström, som gjorde 1–1-mål i andra perioden, fick nu inte till en riktig träff på pucken när han sköt för en ny kvittering.

Kom i full fart

Alexander Hilmerson såg pucken ligga lös och kastade sig fram:

- Jag var så trött, ville mest bara pilla ut pucken ur egen zon och åka och byta. Då kommer Niki Petti i full fart och får med sig pucken mot Brynäsmålet, minns Moraforwarden.

Den olycklige Söderström åkte ifatt men Moras 22-årige kanadensare var stark när han bröt sig in framför Brynäsmålet, lade över pucken på backhand och lyfte in 3–1 till Mora – i numerärt underläge.

- Det var spiken i kistan. Och otroligt skönt i det läget med så lite tid kvar, när vi har boxplay, står på hälarna i egen zon och bara försöker döda matchen. Niki gör mycket sånt där på träningarna så det var kul att han gjorde det på en match nu också, säger Hilmerson som därmed noterades för två assist och dubblade sin poängskörd den här säsongen.

"Skönt med revansch"

Mora tog sig i och med segern åter upp över kvalstrecket, om än bara en poäng före Örebro.

- Det är klart att det är skönare att ligga över än under. Och skönt med revansch efter två så dåliga matcher som vi kom ifrån. Vi förlorade ju mot Timrå hemma också. Det (0–5) sved rejält. Så det gäller att vi är med nu i de två matcherna som är kvar före uppehållet och att vi laddar upp bra under landslagsveckan för det är full gas sedan.