Viggo Karlsson från Varbergs MTB.
Viggo Karlsson har kört junior-VM i Österrike. Bild: Mountainbikesm.se

Viggo Karlsson nöjd med prestationen i mountainbike-VM

Junior-VM i mountainbike är i full gång i Österrikes Leogang. Varbergs MTB-killen Viggo Karlsson cyklade till sig en 31:a plats – knappt 13 minuter efter guldmedaljören.

ANNONS
|

18-årige Viggo Karlsson blev, tillsammans med Varbergs MTB-kollegan Hugo Eliasson, uttagen till både Europa- och världsmästerskapen i mountainbike. Under torsdagen var det dags för Viggo att delta i VM i juniorklassen, som ägde rum i Leogang i Österrike.

– Det gick ganska bra. Det var ett väldigt utspritt fält. Starten var väldigt bred och sedan blev det en smalare stig direkt. Jag hamnade rätt långt bak vid starten, men lyckades jobba upp mig ändå och det var bra, säger han.

Av 84 tävlande cyklade Viggo i mål på en 31:a plats, på tiden 1.29.33. Viggos tid innebar knappt tolv minuter efter tysken Lennart-Jan Krayer som tog hem guldmedaljen.

ANNONS

– Jag är jättenöjd. Det är klart att det hade kunnat gå bättre. Men det var ju yttre omständigheter som strulade till det lite för mig. Det var väldigt lerigt så kedjan fastnade och jag fick spola av den med vatten under racet.

Nästa mästerskap redan nästa söndag

Nu är det dags för Viggo Karlsson att ladda batterierna på nytt. Redan nästa söndag är det nämligen dags för junior-EM i Schweiz.

– Jag vet inte riktigt hur banan är där, men jag tror att det är en del på höjden och att den är teknisk, så den passar nog mig.

Att Viggo har värmt upp med ett världsmästerskap innan nästa stora tävling ser han bara som en fördel.

– Det är ju ett rätt bra utgångsläge att ha kommit 31:a i VM, men vi får hoppas att det bara går bättre då.

Tar du med dig något från VM som du kan använda i EM?

– Det är väl att det är viktigt att få en bra start. Om man inte ligger bra i början så är det ju svårt att komma så fram, så jag får försöka att komma med där. Och att ha kul. Det brukar gå bra då.

Läs mer: Varbergs MTB-duo klara för VM och EM i mountainbike

ANNONS
ANNONS