Mikael Paulsson känner sig laddad att genomföra Viaplay Padel Open i Falkenberg Padelcenter.
Mikael Paulsson känner sig laddad att genomföra Viaplay Padel Open i Falkenberg Padelcenter. Bild: Privat

Viaplay Padel Open spelas i Falkenberg

Padel har växt explosionsartat de senaste åren. Till helgen arrangeras amatörtävlingen Viaplay Padel Open i Falkenberg Padelcenter.

ANNONS
|

Padelbanorna har poppat upp rejält i Sverige. En av dem är Falkenberg Padelcenter vid Bacchus. Till helgen kommer 86 amatörspelare att göra upp om segern i Viaplay Padel Open.

– Det är ett cupspel med ett system som kallas Monrad. Man spelar ut alla matcher, det kommer bli över 100 matcher. 16 går vidare framåt och de 16 som förlorar går bakåt och det spelas till sista plats, säger Mikael Paulsson, tävlingsledare.

86 anmälda till Viaplay Padel Open

För en dryg månad sedan inleddes arbetet med tävlingen.

– Det åker folk från bland annat Höllviken och Norrköping. Att då bara spela två matcher är inte jätteroligt, säger Mikael Paulsson och fortsätter:

ANNONS

– Jag är jättenöjd med att 86 spelare kommer. Den som är rankad nummer 23 i Sverige är med. I coronatider vill man inte ha mer egentligen. Från början hade jag räknat med 64 spelare.

Och just på grund av coronaviruset har vissa åtgärder vidtagits.

– Alla spelare får en badge som de måste visa upp för att komma in. Tyvärr spelar vi utan publik.

Första steget mot 40 000 kronor

Trots att det är en amatörtävling kan titeln i Viaplay Padel Open innebära en fin prissumma om segrarna fortsätter att radas upp.

– Vinnaren går vidare till en Sverigefinal. Vinner de Sverigefinalen, blir det en nordisk final och där har man chans att vinna 40 000 kronor, avslutar Mikael Paulsson.

ANNONS