Malmö FF:s Markus Rosenberg i kamp mot Chelseas César Azpilicueta under lagens möte i Europa League.
Malmö FF:s Markus Rosenberg i kamp mot Chelseas César Azpilicueta under lagens möte i Europa League.

"Vi har tagit ett steg närmare de här lagen"

Malmö FF hade inte spelat en tävlingsmatch på två månader. Ändå kunde skåningarna utmana världsstjärnorna i Chelsea i Europa League-slutspelet.

ANNONS
|

Malmö FF-spelarna var imponerade över att laget orkade i 90 minuter mot Premier League-jätten Chelsea i 16-delsfinalen av Europa League. Trots att det allsvenska laget inte är i säsong

- Jag trodde aldrig att vi skulle vara i en sådan fysisk status, att det skulle kännas så här bra. Vi möter ändå Chelsea som är mitt i sin säsong och vi har vår första tävlingsmatch, säger anfallsveteranen Markus Rosenberg.

ANNONS

MFF:s senaste tävlingsmatch var den 13 december när avancemanget till slutspelet säkrades via 1–0 i gruppavslutningen mot Besiktas i Istanbul. Sedan dess har skåningarna haft en kort försäsong och fått nöja sig med träningsmatcher mot division 2-laget IFK Malmö och danska Lyngby samt Europa League-kollegerna Krasnodar (två matcher) och Dynamo Kiev.

Stjärnor från start

- Jag trodde inte att vi skulle orka så länge och ha sådan tajming. Nu är det ett otroligt tufft läge, men målet vi gjorde betydde mycket, säger Rosenberg, som spelade fram till Anders Christiansens 1–2-reducering i den 80:e minuten.

Chelseatränaren Maurizio Sarri valde att spela flera stjärnor från start mot Malmö och bytte i andra halvlek in spelare som Eden Hazard och N'Golo Kanté. Byten som signalerade att italienaren tog MFF på allvar, menar Rosenberg.

- Kollar man på deras startelva, de byten de gör och det schema de har, så visar det att de hade en otrolig respekt för oss. Vi visar i kväll att vi tagit ett steg närmare de här lagen, säger han.

ANNONS

Tränaren Uwe Rösler håller med.

- Chelsea hade respekt för oss. De tog in Hazard och Kanté och det fanns en anledning till det, säger tysken.

Degerfors nästa

Returen på Stamford Bridge spelas på torsdag nästa vecka och då måste MFF vinna med två måls marginal eller med uddamålet under förutsättning att Malmö gör tre eller fler mål. Vid 2–1 till MFF väntar förlängning.

Innan returmötet ställs Chelsea mot Manchester United i FA-cupens femte omgång på måndag. Även för Malmö FF väntar en ny tävlingsmatch – mot Degerfors i Svenska cupen på söndag.

TT

ANNONS