Vegas firar efter Jonathan Marchessaults mål i tredje perioden där William Karlsson noterades för en assist.

Vegas utjämnade i andra semin

Vegas vann med 3–1 mot Winnipeg i det andra mötet i semifinalserien i Stanley Cup-slutspelet, och utjämnade till 1–1 i matcher. Jonathan Marchessault stod för två mål.

|

Bortalaget Vegas tog ledningen efter drygt 13 minuter med ett mål av Tomas Tatar och höll sedan greppet om matchen rakt igenom.

Tatar, som gick från Detroit till Vegas i februari, har inte spelat de tre senaste slutspelsmatcherna.

Tränaren Gerard Gallant säger vid en presskonferens att laget inte spelade tillräckligt bra i förra matchen och att alla visste att de måste göra bättre ifrån sig i andra mötet.

- Marchie (Jonathan Marchessaul) spelade bra och fick in två bra mål, men jag tycker att alla i laget gjorde bra ifrån sig i kväll.

Marchessault gjorde först ett mål i slutet av första perioden och tog matchen till 2–0.

Kyle Connor stod för Winnipegs enda mål som kom i tredje perioden. Men mindre än en minut senare kom Vegas svar, Marchessaults andra mål som fastställde slutresultatet, och där William Karlsson noterades för en assist.

- Jag är definitivt nöjd med vår insats i kväll. Vi visade hockeyvärlden att vi har rätt att vara här, säger Marchessault vid presskonferensen efter matchen.

- Det var en bra match, definitivt en viktig match. I förra matchen var vårt spel bra men inte bra nog. Jag ville kliva fram och göra mitt bästa och jag är nöjd.

Marchessault utsågs till en av matchens bästa spelare, tillsammans med Marc-André Fleury, som räddade 30 skott på mål, och Winnipeg-spelaren Kyle Connor.

Semifinalserien avgörs i bäst av sju matcher.

Fakta: NHL-slutspelet

Semifinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Washington–Tampa Bay 2–0 i matcher. Nästa match spelas natten till onsdag svensk tid.

Winnipeg–Vegas 1–1 i matcher. Nästa match natten till torsdag svensk tid.