Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tampa Bays Andrej Vasilevskij räddade 36 skott i 4–2-segern mot Washington.

Vasilevskij bakom ny Tampa Bay-seger

Tampa Bay är tillbaka i semifinalserien mot Washington. En storspelande Andrej Vasilevskij i målet blev matchvinnare i 4–2-segern och kvitteringen till 2–2 i matcher i Stanley Cup-ishockeyn.

Efter två raka hemmaförluster var Tampa Bay i brygga. Men laget, med Victor Hedman och Anton Strålman, har rest sig och efter två segrar på bortaplan är semifinalserien mot Washington kvitterad, 2–2.

- Det känns såklart otroligt skönt att ha kommit tillbaka. Nu ska vi försöka bryta hemmaplansförbannelsen och utnyttja den fördel vi fått tillbaka, säger Victor Hedman till Aftonbladet.

"Stod på huvudet"

Den senaste 4–2-segern var dock långt ifrån självklar. Vid ställningen 2–2 radade Washington upp målchanser. Men Tampamålvakten Andrej Vasilevskij var i praktslag och räddade 36 skott.

- Framförallt i andra perioden, när isen verkligen lutade i riktning mot vår zon, var han helt otrolig, stod på huvudet och gjorde några rent magiska räddningar, säger Victor Hedman.

I stället fick Alex Killorn bli matchhjälte för gästerna, när han fick tråcklade in 3–2 i mitten av tredje perioden. Washington fortsatte att trycka på men Vasilevskij fortsatte att storspela. I matchens slutsekunder kunde sedan Anthony Cirelli sätta 4–2 i tom bur.

Bäckström tillbaka

- Det är väldigt skönt att ha en sådan målis när resten av laget kanske inte spelar sin bästa hockey. Samtidigt är det inget som vi ber om ursäkt för. Det är just vad man behöver i slutspelet av sin keeper i vissa matcher, säger Victor Hedman.

I Washington var Nicklas Bäckström tillbaka efter sin handskada som han åkte på i kvartsfinalserien mot Pittsburgh.

- Det var väldigt kul att vara tillbaka, som hockeyspelare vill man spela matcher. Synd bara att det inte gick som vi hade hoppats, säger Nicklas Bäckström till Aftonbladet.

Nästa match spelas i Tampa natten till söndag.