Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cykelevenemanget Varbergs Sommargiro, som brukar locka flera hundratals cyklister, kommer inte att bli av i år heller.  Bild: Edith Camilla Svensson/Arkivbild
Cykelevenemanget Varbergs Sommargiro, som brukar locka flera hundratals cyklister, kommer inte att bli av i år heller. Bild: Edith Camilla Svensson/Arkivbild

Varbergs Sommargiro ställs in för andra året i rad

Förra året tvingades Varbergs Sommargiro ställas in på grund av coronapandemin. Nu står det klart att det populära cykelloppet inte blir av i år heller.

Beslutet om att ställa in evenemanget togs redan i förra veckan.

– Det känns naturligtvis inte bra, men osäkerheten runt smittspridningen är för stor just nu, säger projektledaren Gerhard Eriksson och fortsätter:

– Vi har haft god support från polisen men nu ville de till slut ha en ritning över hur vi tänkte lösa det. I nuläget är det nästintill en omöjlig uppgift. Tänk ett startfält med 800 personer på strandpromenaden, med två meters avstånd.

Hade ni kunnat vänta längre med beslutet?

– Där gick gränsen. Prognoserna flyttas hela tiden fram vilket jag har full förståelse för, men vi vågar inte vänta för det blir för mycket jobb.

Större besvikelse i år

Detta innebär att loppet blåses av för andra året i följd.

– Det är mer besvikelse i år än ifjol, för vi trodde nog mer på det i år, menar projektledaren.

Fanns det någon tanke om att flytta fram det till hösten?

– Nej, det är lite vår grej att det ska ligga i sista semesterveckan. Då ska folket ha varit i Varberg och avsluta med vårt lopp.

Nya medaljer

Vad får detta för konsekvenser för evenemanget?

– Jag vill inte tro att det får några negativa konsekvenser, säger Gerhard Eriksson.

Nu blickar man i stället framåt mot nästa år då man hoppas att sommargirot ska kunna anordnas.

– Det blev som det blev men vi satsar på att det ska bli av 2022. Vi får helt enkelt beställa nya medaljer från England i december.

Lär mer om Falkenbergs FF här