Varbergs Gif behöver rycka upp sig

Varbergs Gif förlorade med 1-3 i bortamötet med Lerkil. Precis som förra matchen var detta en match man kunde ha vunnit om man slarvat mindre, något som tränare Halda Kabil inte alls var nöjd med.

ANNONS
|

Lerkil 3

Varberg 1

Efter en mållös första halvlek tog Lerkil ledningen med 1–0 men Giffarna svarade snabbt med ett bra presspel som gav upphov till 1–1 från Kreshnik Kameraj. Hemmalaget återtog ledningen efter en fast situation som tog en lite oturlig studs för Gifs målvakt. Lerkil hann även utöka sin ledning i slutet av matchen till 3–1 efter en bra kontring.

– Matchen var egentligen jämn under hela 90 minuter i princip. Det kunde lika gärna gått åt andra hållet och blivit vinst för oss men det var ändå dåligt av oss att förlora, sa Halda Kabil tränare i Varbergs Gif.

ANNONS

Andra halvlek såg bättre ut spelmässigt för gästerna men man hade svårt med den ojämna planen.

– Den var för dålig för att spela fotboll på helt enkelt, tyckte Kabil.

Efter premiärsegern har Gif nu förlorat två matcher som man i efterhand kan tycka att man borde gjort bättre ifrån sig i.

– Ingen kan säga att vi är annat än missnöjda hittills. Även fast vi spelade tillräckligt bra fotboll i den här matchen för att vinna så gav vi bort den, precis som den förra, sa Kabil.

Trots att ingen av spelarna framhävdes så tvekar inte Gif–tränaren på förmågan som finns i laget.

– Vi kan definitivt bättre än såhär. Vi måste bara inse att det inte finns några genvägar och jobba hårt istället, avslutade Kabil.

ANNONS