Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Persson hoppas på en trevlig tillställning i den resultatmässigt betydelselösa matchen mot Djurgården. Bild: Adam Ihsel/TT
Joakim Persson hoppas på en trevlig tillställning i den resultatmässigt betydelselösa matchen mot Djurgården. Bild: Adam Ihsel/TT

Varbergs Bois vill bjuda upp till dans borta mot Djurgården

Två lag med lite eller inget att spela för. Då hoppas Joakim Persson på en trevlig fotbollstillställning i sista omgången mot regerande mästarna Djurgården.
– Det är en bra möjlighet för några av spelarna att visa upp sig inför nästa säsong, säger Bois-tränaren.

Varbergs Bois tränade lite lätt på konstgräset hemmavid inför avresan till Stockholm under lördagen. Matchen mot Djurgården spelas på söndag eftermiddag.

– Det handlar väl mest om att försöka bibehålla den energi som finns kvar. Därför blir det lite kortare träningar och mer lättsamt. Mest för att hålla igång så vi kan ge 110 procent imorgon, säger Bois-tränaren Joakim Persson.

När bussen rullar mot Stockholm är det åtta-nio spelare som stannar hemma. Bland dem återfinns skyttekungen och lagkaptenen Astrit Selmani som är avstängd.

Rasmus Cronvall eller Tashreeq Matthews på topp?

– Vi får se om det blir Rasmus Cronvall som får chansen eller om det blir Tashreeq Matthews längst fram. Det kan bli ett tredje alternativ också, vi har inte riktigt bestämt oss där. Sen är det svårt att ersätta en sådan som Astrit rakt av, med löpmeter, duellspel och allt annat han bidrar med. Men vi måste nog börja vänja oss vid den tanken, konstaterar Persson.

Luke Le Roux är kvar i Sydafrika och Daniel Krezic rehabar sin korsbandsskada. Albert Ejupi, Robin Book och Junes Barny saknas också. Jon Birkfeldt har en låsning i knät och där kom oroväckande besked från tränare Persson.

– Han har haft en MR (magnetröntgen) och där är en liten tendens till bakre korsband, brosk, så det är en förmodad operation. Han har ny tid på måndag, så han är givetvis inte med i morgon.

Lindner, Mensah och Zackrisson i backlinjen

Vad gäller då för de spelare som faktiskt kommer till spel för att Bois ska få en trevlig eftermiddag i huvudstaden?

– Det är väl samma som i alla matcher - att vi gör det vi alltid gör. Sen vet vi att Djurgården har en rätt hög lägstanivå och de är ganska tunga i boxarna, så där får vi inget gratis. Men vi har ett spännande lag på benen om vi träffar dagen, säger Persson.

Joakim Lindner, Gideon Mensah och Hampus Zackrisson startar i backlinjen. Framåt lär det bli lite andra spelare än vanligt som får chansen.

– Det finns vissa spelare som fått en hel del matcher men kanske lite för lite minuter. Detta är väl en bra möjlighet för dem att visa upp sig inför nästa säsong, men vi kommer att ha en stark elva oavsett om folk är borta eller inte.

Lär mer om Falkenbergs FF här