Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hampus Zackrisson stod för en stabil insats tillsammans med den övriga backlinjen.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Hampus Zackrisson stod för en stabil insats tillsammans med den övriga backlinjen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Simon Carlsson: Varbergs Bois ser bättre ut än vad jag trodde

Inför säsongen hade jag aldrig trott att Varbergs Bois skulle se såpass stabilt ut. Men. Nu kommer det stora testet i genrepet mot Häcken. Det är något annat än mittenlag i Superettan.

Många, inklusive mig själv, ställde sig frågande till Varbergs Bois inför den här säsongen. Hur skulle man kunna ersätta produktionen från Astrit Selmani och Gustaf Norlin? Hur mycket skulle Junes Barny saknas? Och skulle någon av de nya spelarna få en explosion i sin utveckling?

Men oavsett svaren på alla de frågorna så glömde vi konstatera en ganska viktig sak. Den stabila backlinjen var intakt. Och vet ni vad, den ser ta mig fan ännu stabilare ut i år.

Lättviktarna i Gais tremannanfall var en munsbit för skåningen under den andra halvleken och att han står med bindeln runt armen i premiären känns lika givet som korrekt

Jon Birkfeldt har missat delar av försäsongen, men varje gång han spelar så andas han pondus. Lättviktarna i Gais tremannanfall var en munsbit för skåningen under den andra halvleken och att han står med bindeln runt armen i premiären känns lika givet som korrekt.

Tillsammans med Joakim Lindner och Hampus Zackrisson bildar han ett försvar som spelar enkelt och resolut och som dessutom känner varandra utan och innan. Lägg därtill återvändaren Oliver Stanisic, jättelöftet Gideon Mensah (kanske den med störst potential i hela laget) och numer kantspringande Anton Liljenbäck så inser i alla fall jag att Varbergs Bois försvarsspel inte kommer kantra under den här säsongen.

Det måste dock poängteras att motståndet har inte varit av allsvensk klass, framförallt inte för just försvaret. Gais skapade förvisso mer än Värnamo gjorde förra helgen, men antalet avslut kunde å andra sidan knappt bli färre.

Men det är nästa helg som lagbygget verkligen sätts på prov, när förväntade topplaget Häcken väntar i genrepet. Ett möte som jag ser fram emot, väldigt mycket till och med. Att få se Varbergs Bois ställas mot ett riktigt tufft motstånd för första gången inför årets allsvenska.

Det finns inte många allsvenska lag som matchar Varbergs Bois i nickstyrka när Jon Birkfeldt, Joakim Lindner, Oliver Stanisic, Robin Simovic och Simon Karlsson Adjei trycker in i straffområdet och bollen vispas in från kanterna

Vad kan vi säga om offensiven efter den här lördagen då? Att Robin Simovic tog sig till fler lägen än i många matcher och såg bättre ut än innan. Att försöket med Adama Fofana som ”tia” gick sådär i första halvlek men bättre i andra när han fick en mer defensivt skicklig wingback bakom sig i Anton Liljenbäck. Men också att Varbergs Bois stundtals hade svårt att få in spelare i straffområdet, framförallt under de första 45 minuterna.

Sen fick vi också se ett mål på en fast situation, något som kommer vara en nyckel den här säsongen. Det finns inte många allsvenska lag som matchar Varbergs Bois i nickstyrka när Jon Birkfeldt, Joakim Lindner, Oliver Stanisic, Robin Simovic och Simon Karlsson Adjei trycker in i straffområdet och bollen vispas in från kanterna. Ett vapen så gott som något.

Läs mer: Stanisic målskytt - ”Victor har en fantastiskt fot”

Läs mer: Gustav Nordhs mål öppnade upp matchen