Oskar Johansson och Olle Spetz.
Oskar Johansson och Olle Spetz. Bild: Carl Bolinder

Varbergs Bois Oskar Johansson och Olle Spetz uttagna i svenska landslaget

Varbergs Bois-brottarna Oskar Johansson och Olle Spetz fortsätter imponera på landslagsledningen. Efter lägret i Varberg förra månaden är boisarna nu i Väsby för att sparras mot de bästa i Sverige.

ANNONS
|

Landslagslägret i Varberg var det första sedan coronavirusets utbrott. Där imponerade Varbergs Bois-brottarna Oskar Johansson och Olle Spetz så pass att de blivit uttagna igen.

I helgen samlade förbundskapten Zigmunds Jansons sitt landslag och där tog varbergarna plats.

Oskar Johansson siktar på OS

– Det har varit ett riktigt bra läger med tuff brottning. Det är alltid bra sparring med landslaget, säger Olle Spetz, 20.

Efter det uppehållsbrytande lägret på hemmaplan har det brottats för fullt i Varbergs Bois.

– Vi har kommit tillbaka till våra rutiner. Det är skönt. Vi i Bois började lite senare än alla andra men nu är man inne i det, säger Oskar Johansson, 24.

ANNONS

Det är fortfarande osäkert när tävlingssäsongen drar igång – därför är det extra skönt att få samlas med Sverigeeliten.

– Det är kul att få sparras mot de bästa. Det känns som att vi är fast grupp här och börjar lära känna varandra. Nu har man fått hungern tillbaka efter coronauppehållet, säger Johansson som har målbilden i landslaget solklar.

Han siktar på OS i Paris om fyra år.

– Det är en lång väg till dess men det är ingen omöjlighet. Jag har satt upp ett par delmål på vägen. Till exempel att vinna SM-guld i 87-klassen, placera sig på internationella tävlingar och kvala in till EM och VM.

Klubbkamraten Olle Spetz vill först och främst ta en regelbunden plats i U23-landslaget.

– Det blir tufft. Det är väldigt många som är duktiga. Alla som jag konkurrerar med är ju med här i Väsby, förklarar Spetz.

ANNONS