Varbergs Jesper Modig stod i händelsernas centrum i matchen på Gais. Han blev både målskytt och utvisad.

Varberg vann trots två utvisningar

Inget verkar rå på Varberg i superettan i år. Inte ens röda kort stoppar segermaskinen. Trots två utvisningar blev det vinst för hallänningarna mot Gais, 2–1.

|

Varberg behåller serieledningen i superettan trots att laget spelade 20 minuter med två man färre på planen och mer än 70 minuter med bara nio utspelare.

Gais lyckades inte utnyttja Varbergs röda kort i en händelserik fotbollsmatch där Jesper Modig stod i centrum för mycket av det som skedde på planen.

Modig blev inbytt redan i den 19:e minuten, ett taktiskt byte sedan lagkapten Joakim Lindner dragit ner Gais-anfallaren Arian Kabashi och blivit frilägesutvisad.

Försvararen Modig tackade för förtroendet genom att göra 1–0 i den 43:e minuten, men blev sedan själv utvisad när bollen tog på hans hand i ett läge där Gais annars hade fått fritt läge mot mål.

Då hade Gais precis kvitterat genom Kabashi och såg ut att kunna komma in i matchen igen, men med bara tio minuter kvar av matchen fick Varberg straff.

Nahom Girmai Netabay slog säkert in bollen från elva meter och Varberg fortsätter att surfa på en framgångsvåg i superettan.

Laget som knappast nämndes som favoriter inför säsongen har nu nio segrar och två oavgjorda resultat på elva spelade matcher och befäster serieledningen.