Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varberg nykomling bland Sveriges bästa idrottsstäder

Bois historiska uppflyttning till allsvenskan skapar ringar på vattnet. Varberg är nu för första gången med på SVT:s lista över Sveriges bästa idrottsstäder.
Dan Skogman, klubbchef Varbergs Bois, är väldigt glad över Varbergs plats på listan. Bild: Mattias Nilsson
Dan Skogman, klubbchef Varbergs Bois, är väldigt glad över Varbergs plats på listan. Bild: Mattias Nilsson

Sveriges bästa idrottsstad är ett pris som delats ut av SVT Sport varje år sedan 2011. När SVT nu släpper sin lista för tionde gången gör Varberg debut bland landets 25 främsta idrottsstäder.

Varbergs Bois gör sin första säsong någonsin i allsvenskan och uppflyttningen i fjol var en starkt bidragande orsak till att Varberg tog sig in på listan.

Varbergs Bois succé starkt bidragande

Bois klubbchef Dan Skogman blir väldigt glad när tidningen når honom med beskedet.

– Det är fantastiskt kul. Varberg är en jättepositiv idrottsstad med väldigt hjälpsam kommun och näringsliv. Det är en positiv stämning i stan rent generellt. Den växer, det händer mycket och alla hjälps åt.

HK Varberg klarade sig kvar som nykomling

Utöver Bois historiska avancemang hade både HK Varberg och Warberg IC lag i högsta serierna säsongen 19/20. HKV lyckades - som nykomlingar - hålla sig kvar i Handbollsligan när coronaviruset bröt ut och säsongen stoppades. Även Wic:s damer klarade kontraktet, medan herrarna åkte ur.

– Vi har ett bra samarbete mellan idrotterna också. Vi vet att det är bra att hålla på med tre idrotter upp till 16 år för att bli bra i en. Vi har massor med ungdomar i Bois som spelar handboll, innebandy och andra sporter, säger Dan Skogman.

Bois fortsätter att överraska fotbollssverige med sitt spel i allsvenskan. Efter snart halva säsongen har de plockat 17 poäng och ligger nia.

– Det första målet är 30 poäng. Då klarar vi oss förhoppningsvis till 2021.

Lär mer om Falkenbergs FF här