Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Martinsson: Varberg kommer att åka ur

Årets Allsvenskan i fotboll kommer att bli en ojämn historia. Här kommer mitt tips och kanske kan det ge Varbergs Bois lite tändvätska.

1) Malmö FF

Mest pengar, bredaste trupp och två missade seriesegrar i rad. Kan det blir bättre förutsättningar för ett guld? Tror inte det! Ola Toivonen senast kommer inte att ersätta Markus Rosenberg, varken på eller vid sidan om planen. Men det är ett lag som kommer att klara det tuffa spelprogrammet. Och så har de Sören Rieks, är han Allsvenskans bäste spelare?

2) Hammarby

Otroligt nära redan förra säsongen. Frågan är om de utan publiken i ryggen kommer att leverera igen? Jag tror det. Muamer Tankovic kan försvinna men det finns så mycket bakom och kanske kanske kanske får vi se Zlatan Ibrahimovic på plan. Det vore ju onekligen en förstärkning...

3) Djurgården

Pressen är som alltid otroligt stor på laget. Med två falkenbergare som nycklar till framgången kan det väl inte gå fel? Men Erik Berg och Astrit Ajdarevic måste hitta en jämn högstanivå. Jag tror inte de, liksom hela Djurgården pallar för det.

4) Häcken

5) AIK

6) Norrköping

7) IFK Göteborg

8) Elfsborg

9) Örebro

10) Kalmar

11) Helsingborg

12) Sirius

13) Falkenberg

Klubben slipper kval i år igen. Är egentligen ett lite bättre lag på pappret än förra säsongen. Ingen av de som lämnat var givna startspelare. Sedan har truppen heller inte spetsas med mer än Kwame Kizito. Han blir otroligt viktig i år och måste leverera. För målproduktionen var alldeles för dålig förra säsongen. Sedan har många äldre spelare blivit just ett år äldre. Bara hoppas det inte innebär sämre.

14) Mjällby

15) Östersund

16) Varberg

Sådär, nu kommer hela Varberg att rasa! Men jag tror inte Joakim Persson kan trolla ännu ett år. Det är stor skillnad på Allsvenskan och Superettan. Det tror jag att en sådan som Astrit Selmani kommer att inse. Och det är 30 omgångar som ska spelas av ett lag som lider stor brist på erfarenhet av högsta ligan. Samtidigt har de många intressanta spelare som kan blomma ut, och gör de så samtidigt så kan det hända något som jag inte väntat mig.