Amr Warda är välkommen tillbaka till det egyptiska landslaget. Arkivbild.
Amr Warda är välkommen tillbaka till det egyptiska landslaget. Arkivbild.

Vändningen: Warda tillbaka i egyptiska landslaget

Amr Warda har tagits till nåder av det egyptiska fotbollsförbundet. Anfallaren, som har anklagats för sexuella trakasserier, får återvända till landslagets spelartrupp. Därmed är han spelklar lagom till slutspelet i Afrikanska mästerskapen.

ANNONS
|

Efter att ha kastats ut ur det egyptiska landslaget i veckan är anfallaren Amr Warda nu välkommen tillbaka in i spelartruppen som siktar på att vinna Afrikanska mästerskapen på hemmaplan.

Orsaken till att 25-åringen uteslöts var enligt Egyptens fotbollsförbund att "upprätthålla disciplin och koncentration i laget".

Sexuella trakasserier

Tidigare i veckan anklagades Warda av flera kvinnor för sexuella trakasserier på sociala medier där skärmdumpar publicerades för att bevisa olämpliga kommentarer som han tidigare hade skrivit.

Dagen därpå red flera av hans landslagskamrater, bland annat Liverpool-stjärnan Mohamed Salah, ut till Wardas försvar och uttalade sig i medier om att det var fel väg att gå att kasta ut honom mitt i turneringen.

ANNONS

Tillbaka till slutspelet

Enligt Reuters ska den egyptiske idrottsministern Ashraf Sobhi sedan haft ett möte med spelargruppen tillsammans med fotbollsförbundets ordförande Hani Abou Rida där ett nytt beslut fattades.

"Under mötet prisade Hani Abou Rida lagandan och solidariteten mellan spelarna och deras vilja att förlåta deras kollega Amr Warda och häva hans avstängning", skriver det egyptiska fotbollsförbundet i ett utlåtande som fortsätter:

"Förbundet har beslutat att förkorta spelarens straff och stänga av honom till gruppspelet är slut".

Egypten är redan klart för slutspel efter seger i de båda första matcherna mot Zimbabwe (1–0) och Demokratiska republiken Kongo (2–0).

TT

ANNONS