Tränaren Sam Hallam och hans Växjö tog snabb revansch i CHL. Arkivbild.

Växjö tog snabb revansch i CHL

Svenska mästarlaget Växjö kom tillbaka efter premiärförlusten i Champions Hockey League och besegrade Salzburg med 5–2.

|

Växjö gjorde tre av sina mål i numerärt överläge och amerikanska nyförvärvet Austin Ortega gjorde hattrick och stod även för en assist. Fjolårets CHL-finalist föll hemma mot Bern med 1–2 i torsdags, men tog nu snabb revansch.

Ortega och Janne Pesonen såg till att Växjö gick fram till en 2–0-ledning och tog greppet redan i första perioden. Roman Horak gjorde Växjös mål i andra perioden innan Ortega i den tredje sköt 4–1 och fastställde 5–2 i tom bur.

- Det känns jättebra, men segern var viktigast. Vårt powerplay var bra och det är sånt som vinner matcher, sade Ortega till SVT.

Tuffare blev det för Frölunda, som föll mot ZSC Lions från Zürich efter straffar. Det svenska laget hamnade i underläge i den första perioden när det schweiziska mästarlaget var bättre och skapade många chanser. I den andra perioden kvitterade Frölunda tidigt innan ZSC Lions återigen tog ledningen i en period som blev sönderryckt av totalt 18 utvisningsminuter.

Frölunda lyckades ta matchen till förlängning efter att Gustav Lindström satt 2–2 i numerärt överläge i den tredje perioden. En mållös förlängning ledde till straffar – där svenske Fredrik Pettersson blev matchhjälte för ZSC Lions med den avgörande straffen.

- Vi har stor respekt för de regerande schweiziska mästarna och de är ett topplag i Europa, vi visste att vi var tvungna att spela vår bästa hockey för att vinna, sade Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg efter matchen till CHL, enligt Frölundas webbplats.