Viktor Fasth. Arkivbild.

Växjö föll i CHL-premiären

|

Växjö inledde denna CHL-säsong på samma sätt som de avslutade den förra: med en besvikelse. Svenska mästarna från Småland, som förlorade finalen mot finska JYP i vintras, förlorade nämligen premiärmatchen mot Bern.

Efter att ha spelat 1–1 i den första perioden var det jämnt skägg mellan de två lagen, fram till att Berns Marc Kämpf hittade in med ett skott ur dålig vinkel med mindre än fyra minuter kvar att spela. Matchen slutade 1–2 och Växjös målvakt Viktor Fasth var uppenbart besviken efteråt.

- Vad ska jag säga? Det är inte tillräckligt bra, helt enkelt. Jag missade stolpen och då slank pucken in mellan benskyddet och stolpen. Men ska jag vara ärlig hade vi nog med chanser för att vinna den här matchen ändå, vi gjorde bara ett mål på hemmaplan, det räcker inte, säger Fasth enligt SVT.

Frölunda hade en roligare kväll, med en premiärvinst mot Wien (4–1).

Fakta: Så avgörs CHL

Totalt 32 lag från 14 länder finns med i gruppspelet där de är uppdelade i åtta fyralagsgrupper. De två främsta går vidare till slutspel där varje omgång avgörs i dubbelmöten fram till finalen som spelas i en match.